hitélet

2021.05.20. 13:08

Marad az online közvetítés a Baptista Egyház istentiszteletein

Az aktuális járványügyi helyzetet május elején áttekintette a Magyarországi Baptista Egyház (MBE) operatív tanácsa a gyülekezeti, a közoktatási és a szociális területeken. Megerősítették a legutóbb (április 22-én) hozott döntéseket, miszerint a tavalyihoz hasonló „vegyes jelenlétű” istentiszteletek megtartását javasolják.

W.K.

Vagyis az istentiszteletek online közvetítését vagy az online istentiszteletekbe való bekapcsolódást továbbra is biztosítva, az újra megnyitott imaházban is lehetőség legyen az istentiszteleteken való részvételre.

– A személyes részvételt elsődlegesen az oltottak és a víruson átesettek számára tegyük majd lehetővé! – hangsúlyozza az operatív tanács. Hozzátéve, hogy a maszkviselési, a távolságtartási, a személyenkénti négy négyzetméteres hely biztosítása, valamint a higiéniai szabályok betartása továbbra is kiemelkedően fontos, hiszen ezek garantálják a résztvevők biztonságát.

A feszültséget odafigyeléssel és szeretettel kezelik

– A nyitás módja esetleg okozhat feszültséget, hiszen vannak olyanok, akik még nem mernék vállalni a személyes részvételt egészségügyi állapotuk miatt. Arra kérjük a gyülekezeteket, hogy kellő odafigyeléssel és szeretettel előzzék meg, kezeljék ezeket a helyzeteket. A nyitásnál ügyeljünk arra, hogy mindenki valamilyen módon be tudjon kapcsolódni a közösség megélésébe úgy, hogy biztonságban érezhesse magát! – hangsúlyozza az MBE operatív tanácsa. Kérve, hogy az istentiszteletek és egyéb alkalmak szervezésénél körültekintően, felelősségteljesen járjon el mindenki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!