rendezvény

2021.05.04. 20:00

Összefogva kínálják a nyári programjaikat a dél-baranyai városok

A korábbi években is többször volt már arról szó, hogy Siklós, Harkány és Villány együtt mutatkozik be a térség iránt érdeklődő turistáknak, másfél éve viszont még szorosabb és eredményesebb a három város együttműködése.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs.K.

A Siklósi Várban tegnap délelőtt mutatták be a dél-baranyai városok polgármesterei az idei nyári szezonra tervezett programjaikat. A jelenlévőket Szentgyörgyváry Péter várkapitány köszöntötte, majd házigazdaként elsőként Riegl Gábor, Siklós polgármestere beszélt az idei tervekről. Mint mondta, úgy tervezték az idei nyári szezont, mint a tavalyit, mindenek előtt az ide látogatók és az itt dolgozók biztonságát helyezik ezúttal is előtérbe.

A települések egyeztették a rendezvényeiket, hogy ne legyen azonos időpontban több program, ennek köszönhetően pedig szinte minden hétvégére kínál programot a térség. A városok a nyári turisztikai szezont pünkösdkor nyitják, ekkor nyit a Harkányi Gyógyfürdő, és a Siklósi Termálfürdő is. A sajtótájékoztatónak is helyet adó Siklósi Vár pedig már május elsején megnyithatta kapuit, és jól látszik, hogy óvatosan, de megindult az élet. A Siklósi Várkert rekonstrukciója, felújítása július végéig tart. Ennek megfelelően a siklósi nyári programok jelentős része a várfalakon belülre, illetve a várudvarra koncentrálódik.

A várkert tervezett nyitórendezvénye július 31-én lesz, ezt követően augusztus 6–7-én rendezik meg a Kinizsi, a nép fia című rockmusical bemutatóját. Augusztus 13–15-én várják a látogatókat a Siklósi Várfesztiválra, szeptember első hétvégéjén pedig a Balatonkör Egyesülettel együttműködve rajtol a Buga Jakab-kerékpártúra.

Kedvezményes árú jegyeket kínálnak

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, május 20-án nyit a gyógyfürdő, és a fürdő vezetősége egy kedvezményes bevezető jegyárat határozott meg. A legnagyobb kedvezményt azok az egészségügyi dolgozók vehetik igénybe, akik a frontvonalban küzdöttek a vírus ellen. A Covid-oszályokon dolgozók, valamint a mentősök június 15-től december 31-ig ezer forintért vásárolhatnak fürdőjegyet. Harkány az idén újjáéleszti a harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendájának feldolgozott, modern változatát, melyben a fürdőváros bemutatása mellett Siklós és Villány is hangsúlyos szerepet kap. Ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a darab ősbemutatója Harkányban lesz a gyereknapot megelőző szombaton (május 29.), majd ezt követően ugyanezen a napon Siklóson és Villányban is előadják.

Fotó: Löffler Péter

Villány is készül a programjaival

Mayer István, Villány polgármestere elmondta, a járványhelyzet adta lehetőségeket figyelembe véve készülnek ők is a programjaikkal. A Rozé Fesztivált július 9–10-re, a Vörösbor Fesztivált pedig október 1–3-ra tervezik, emellett a szintén nagy érdeklődésre számot tartó „Ha Péntek, akkor Villány” rendezvénysorozatot, a rendszeres Fröccsmozikat és a kisebb gasztroprogramokat is szeretnék megtartani, csakúgy, mint a népszerű Sváb Zenei Hétvégét. Nagy Csaba országgyűlési képviselő örömmel fogadta, hogy az elmúlt másfél évben érzékelhető a városok együttműködése. Ez az eredményekben is megmutatkozik: a tavalyi baranyai vendégéjszakák számának 41%-át ezekben a városokban – Siklóson, Villányban és Harkányban – töltötték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!