ajánló

2021.05.14. 18:30

Számos programmal nyitnak szombaton a közművelődési színterek

Lassan már minden szórakoztató és turisztikai létesítmény megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Így tesznek a kulturális intézmények is, mégpedig egy országos molinó kampány keretében, hivatalosan május 15-én 10 órától.

TL

A Nemzeti Művelődési Intézet egy egységes eseménysorozaton keresztül, közel ezer intézmény részvételével indul újra a pandémia után a szombati napon. A kezdeményezéshez Baranya megyében is sokan csatlakoztak, kitéve a képeken is látható „Nyitunk” feliratú molinót.

A teljesség igénye nélkül az alábbi programokon vehetünk részt szombaton:

A Pécsváradi Várban 10 órától Mesés-játékos várvezetést tartanak a gyerekeknek, családoknak, 13 órától 'Pince-felfedező' keretében a készülő kiállítás és az új játékok megnyitó előtti bemutatására kerül sor, 15 órakor pedig Várvezetés tartanak „felnőtt nyelven”. Minden felnőtt látogatónak egy információs füzetet, minden gyermek látogatónak pedig színezőt vagy keresztrejtvényt adnak ajándékba.

A Mosolymanó Egyesület 9 és 13 óra között Persely kiállításra és Könyvcsere programra várja a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket. Valamint a Közösségek hetére meghirdetett Tavaszi Kavics virágok program kavicsai is leadhatók ugyanebben az idősávban.

Pogányban a „Védett állataink” című rajzpályázat díjkiosztójára várják az érdeklődőket.

Szászváron a Várkastélyban a Játéktörténeti kiállítás megnyitójára látogathatunk el.

Szárász települése egy játszósarokkal egybekötött könyvtár megnyitóra invitálja a közösséget.

A fenti programokon kívül további kiállításokat tartanak például Alsómocsoládon, Lánycsókon vagy Pécsen az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban is.

Szaván Nyitott Könyvtárat tartanak, a gyerekeket pedig a héten ünnepelt madarak és fák napja alkalmából rajzos foglalkozásra hívják.

Ahogyan azt korábban is megírtuk, a közös akció központi eseménye egy, a magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás, mely 15 egymással megegyező példányban készült el, és az ország 15 pontján egy időben nyílik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!