jubileum

2021.06.23. 11:52

65 éves a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, évkönyvet is avattak

Több mint háromszázan vettek részt hétfőn délután a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium megalakulásának 65. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen, amelyen bemutatták az ebből az alkalomból készült évkönyvet is. Fischer Zsolt intézményvezető köszöntőjében elmondta, hogy az alkalom egy ünnepi év kezdő programja, amely a szeptemberi ünnepélyes tanévnyitóval folytatódik, illetve szeptember 30-án szintén egy nagyszabású eseményre készülnek. A jubileumi év alkalmából jövőre egykori iskolaigazgatókról neveznek el tantermeket: a nyelvi terem Halmos József, a tanári Papp Lajos, a történelem terem Szujkó Margit, a magyar terem pedig Bakóné Aradi Éva nevét fogja viselni.

Zs. K.

Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ vezetője a tankerület ajándékát adta át, egy feliratozott márványtáblát, melyre majd rákerülnek a mostani tantestület nevei és képei, megörökítve ily módon is az ünnepi évet.

A megnyitó beszédeket követően Fischer Zsolt közvetítésével Szujkó Margit, Bakóné Aradi Éva, Képíró Miklós agykutató (a gimnázium volt diákja), és Kiss József Levente, a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola igazgatója kötetlen beszélgetését hallgathatták a résztvevők. Az ünnepség különlegességét fokozta, hogy az Eatrend Kft. fővédnökségével ezen a napon adták át először három diáknak az idén alapított Táncsics Pro Schola díjakat. Az elismerésben részesült tanulók 15 ezer forint értékű könyvutalványt is kaptak. Riegl Gábor, Siklós polgármestere, valamint Jójártné Natasa vállalkozó személyes ajándékkal is készültek, Aradi Évának egy festményt nyújtottak át, megköszönve ezzel az évkönyv létrehozásában végzett munkáját.

A rendezvényt ünnepi műsor is gazdagította, elhangzott többek között az iskola dala is, melynek címe A jövő őrangyala. A dal szövegét Keitz Kornélia tanár írta, zenéjét Fischer Zsolt szerezte és játszotta fel, és Szávuly Anna, illetve Keitz Kornélia adta elő.

Az intézményvezető elmondta, a jubileumi évkönyvben minden évből egy tanítvány, valamint valamennyi volt és jelenlegi pedagógus visszaemlékezéseit olvashatjuk, tartalmazza továbbá az összes eddig végzett osztályt is. A gimnáziumban eddig 196 osztály érettségizett, 4610 tanuló kapott bizonyítványt és 121 tanár tanított (illetve tanít jelenleg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!