Óvatosan!

2021.06.21. 17:28

A nyár veszélyeire hívta fel a figyelmet a bicsérdi polgármester

A múlt héten kirobbant a nyári szünet, a gyerekek több időt töltenek majd a szabadban, a természetben.

T. V.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Bicsérdi Önkormányzat a pécsi Mancs­Ranch felkérésére, az óvodások és az általános iskola alsó tagozatosai számára ingyenes játékos KRESZ-oktatást szervezett a Bicsérdi Általános Iskola udvarán, a tanév utolsó napján. A fő téma a nyár veszélyei voltak. Főként a közlekedésre, azon belül is a kerékpáros közlekedésre hívták fel a gyermekek figyelmét.

Fejes Rózsa, az állatfarm alapítója tartotta az előadást Mancs kutya részvételével. Megismertette a gyerekeket a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaival és egy kedves dallal, valamint Mancs segítségével rögzítette bennük az elhangzottakat. Vér József polgármester elmondta, hogy a szünet időszakában is fontos felhívni a gyermekek és szüleik figyelmét is a helyes, biztonságos közlekedésre.

– Önkormányzatunk fontosnak tartja a gyermekek biztonságát és védelmét ebben az időszakban is. Reméljük, hogy az itt megismerteket a nyár folyamán hasznosítani tudják – fogalmazott a program kapcsán a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!