Jubileum

2021.06.12. 07:00

Az egészségközpont tízéves évfordulója kapcsán ünnepeltek

A sellyei Ormánság Egészségközpont idén ünnepli 10 éves jubileumát, mely alkalomból tegnap ünnepséget, díjátadót, majd azt követően oltásszakmai konferenciát tartottak.

Tóth Viktória

Springó Zsolt, az Ormánság Egészségközpont ügyvezető igazgatója nyitotta meg péntek délelőtt a jubileumi eseményt, megfogalmazott néhány gondolatot a megújulásról, s az elmúlt másfél éves időszak nehézségeiről is. Azután mikrofonhoz szólította Horváth Ildikót, az EMMI egészségügyért felelős államtitkárát.

– Kívánom és hiszem azt, hogy az Egészségközpont munkájával nem csak Sellyét szolgálja ki, hanem a környékbeli településeket is. A szívem sokszor volt ezekkel a falvakkal a pandémia alatt, hiszen én is egy dunántúli faluból származom. Abban bízom, hogy mindezen falvakban, az Ormánság minden pontján az élet gyorsan újraindul, és aki még nem védekezett, arra bíztatom, hogy forduljon orvoshoz és vegye fel a védőoltást – fogalmazott Horváth Ildikó.

Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke 10 éve, az Ormánság Egészségközpont megnyitásakor is jelen volt. Saját tapasztalatai alapján elmondta, hogy hihetetlen összefogás valósul meg a központ tekintetében, mind az alapellátás, mind a szakellátás, mind a járóbeteg ellátás a legmagasabb szinten látja el a feladatát.

A Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a megyei oltási munkacsoport elnöke, Horváth Zoltán hangsúlyozta, hogy Baranyában pozitív együtt gondolkodás és munka indult el januárban, ami mindenki számára példaértékű lehetett.

– Ma már nem az a helyzet, hogy azon aggódunk lesz-e elég oltóanyag. A készletek fel vannak töltve. Talán Európában is egyedülálló az a vakcina-kínálat amivel rendelkezünk, a keleti és nyugati vakcinákat egyaránt biztosítjuk. S a miniszterelnök bejelentése alapján készülünk arra, hogy a 12-15 éves korosztály oltását is biztosítani tudjuk – mondta a kormánymegbízott.

A köszöntők után díjakat adtak át az Ormánság Egészségközpont azon dolgozóinak, akik 10 éve ott végzik munkájukat.

Rendelők újultak meg a térségben

Az eseményen részt vett és beszédet mondott Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője is. Beszámolt többek között a Sellyét érintő fejlesztésekről, nagyobb beruházásokról is. Így a bölcsőde- óvoda- és iskolafejlesztésről, a Zöld város programról, a piacról és a barna mezős beruházásról is.

– Talán nem véletlen, hogy 2018-ben a miniszterelnök pont az Ormánságban jelentette be a Magyar Falu Programot – mondta Nagy Csaba. – Eddig a sellyei járásban 6 település orvosi rendelője tudott megújulni, valamint 12 praxis közel 30 millió forintot költhetett korszerű felszerelésekre.

Nagy Attila, a település polgármestere is felszólalt, a 10 év jelentőségéről és a járványhelyzetről is beszélt.

– Azt gondolom, hogy Sellye tisztességgel helyt állt. A közösség mérvadó emberei viselték a maszkot, mosták a kezüket, fertőtlenítőt használtak. S ezzel talán meg tudtunk óvni jónéhány életet. Az oltásnál jobb megoldás jelenleg nincs – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!