színesedik a város

2021.06.04. 19:17

Egynyári palánták veszik át a tulipánok helyét Pécsen

Több ezer tő virág díszíti megyeszékhelyünket, a városüzemeltetési cég szakemberi az évszaknak megfelelő növényekkel ültetik be az utcákat, tereket.

T. V.

Fotó: Löffler Péter

Az enyhébb, tavaszi időjárás beköszöntével Pécs városa évről évre virágba borul, így volt ez idén is. Tavasszal a színes és látványos tulipánoké volt a főszerep, melyek mostanra elnyíltak, s helyükre színes virágok kerültek. A Biokom Nonprofit Kft.-t kérdeztük, hogy milyen virágok díszítik most (és fogják majd díszíteni a nyár folyamán) a közterületeket.

– A városi közterületekre idén is elkészültek a virágkiültetési tervek, amelyek elsősorban – így a nyár elején – egynyári virágkiültetésekre vonatkoznak – emelte ki a Biokom lapunknak küldött válaszában. – Szakembereink a korábban megszokott magas színvonalon készítették el a terveket, amelyek értelmében mintegy 30 helyszínen 25 ezer egynyári palántát telepítünk. Több mint hatvanötféle egynyári virágfajtát ültetünk el, amelyekkel az elvirágzott tavaszi hagymásokat és kétnyáriakat – árvácskákat – cseréljük le.

Pécs méltán híres mediterrán hangulatáról, a főtéren már megszokott pálmák, leanderek ebbe jól illeszkednek. Áprilisban ismét kitették a pécsi közterületekre a korábban teleltetőben tárolt és gondozott mintegy 150 dé­zsás növényt: ezek különböző fajta leanderek, selyemmirtuszok, babérok, korallberkenyék, magyalok. Vannak tradicionálisan dézsás növényekkel díszített terek, mint például a Széchenyi tér, Kossuth tér, Színház tér vagy a Jókai tér, ezeken a helyeken idén is gyönyörködhetünk majd a kinyílott virágokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!