Hőség

2021.06.23. 18:27

Hűsítő locsolás és vízosztás is lesz Pécsett

Harmadfokú hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos, az intézkedés június 22-én éjféltől június 24-én éjfélig van érvényben.

Bama.hu (Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ennek megfelelően kedd éjszaka a BIOKOM NKft. is elkezdte hűteni a főbb közlekedési útvonalakat, valamint a frekventált belvárosi utcákat. Az átforrósodott aszfalt hűtésére szolgáló locsolást szerda és csütörtök éjjel is megismétlik.

A lajtos kocsik az érintett utcákban este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig járják az utakat, ez idő alatt összesen mintegy 52 ezer folyóméternyi útfelületet hűtenek vissza vízzel. A járművek a kisebb utcákban rövid ideig a megszokottnál nagyobb zajt kelthetnek, emiatt kérjük a lakosság elnézést és türelmét.

A belvárosi forróság enyhítése érdekében a Széchenyi téren a BIOKOM NKft. munkatársai palackos ásványvizet osztanak a járókelőknek. A pécsi vasútállomáson 10 és 17 óra között szintén vízhez juthatnak a betérők a MÁV jóvoltából. Nyitvatartási időben a Pécsi Állatkertben is vízhez juthatnak a látogatók.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Tettye Forrásház Zrt. már múlt héten kihelyezte permetkapuit a város három pontján: a Széchenyi téren, a Csontváry sétányon és az Uránbányász téren. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a forgalmas belvárosi sétálóutcák fölé árnyékot adó napvitorlákat helyez ki, a Tüke Busz Zrt. járatain pedig működtetik a klímaberendezéseket.

A városban 34 darab ivókút és további hat csobogó vizét használhatják a felfrissülésre vágyó pécsiek, ezek korábban közzétett listáját a város honlapján találhatják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!