jubileum

2021.06.26. 08:32

Izgalmas túraprogram indul a Mecsekben

Idén ünneplik fennállásuknak 25. évfordulóját a Mecsekerdő Zrt. erdei iskolái, jubileumi évüket pedig egy izgalmas túrasorozattal tennék felejthetetlenné.

F. Sz.

Forrás: Shutterstock

A Kikerics és a Mókus Suli lelkes erdőpedagógusai most arra buzdítanak kicsiket és nagyokat, hogy a monitor előtti üldögélés helyett inkább aktívan és játékosan fedezzék fel a természet csodáit.

A nosztalgiatúra első eseménye ma, az árpádtetői 4,5 km hosszú Mókus tanösvényen indul, mely különleges növény- és állatvilágával várja az oda érkezőket. A túra során mindenki betekintést nyerhet az erdészek sokrétű munkájába, ezek mellett pedig különböző játékokkal és programokkal készülnek a szervezők. Lehetőség lesz például kéregmintázásra, apró kincsek felfedezésére és egy kis erdőfürdőzésre is.

A Mecsekerdő túraprogramjain egyébként érdemes a későbbiekben is bakancsot húzni, hiszen a novemberig tervezett nyolc túra útvonala összesen negyven kilométer, és aki legalább huszonöt kilométert túrázik az névre szóló bérletet nyerhet a Mecsextrém Park teljes 2022-es szezonjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!