Erasmus program

2021.06.09. 19:17

Közösen pályázik a szederkényi és az osztrák iskola

Az Erasmus pályázatokon évek óta elért folyamatos sikereknek köszönhetően jó és hasznos kapcsolat alakult ki a szederkényi és az ausztriai Anger település iskolái közt.

Zs. K.

?

Sajnos a járványhelyzet miatt a diákcsereprogramok elmaradtak, de a pályázatokat sikerült meghosszabbítani, így amint a helyzet engedi, folytatódnak a nyelvtanulás szempontjából fontos diák- és tanárcsereprogramok. Nemzetiségi iskoláról lévén szó, ez rendkívül fontos és jó kezdeményezés, melyet a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogat.

A továbbiakban tervezik egy konzorcium létrehozását mind magyar, mind osztrák oldalon, így egy hétéves ciklusban történő együttműködésre pályázhatnak az Európai Unió Erasmus programjában. Ezáltal lehetőség nyílna arra, hogy osztrák tanárképzősök Szederkényben töltsék szakmai gyakorlatukat, az élő nyelvre tanítva a fiatalokat, és a diákcsereprogramok is folytatódhatnak az uniós forrásból.

Képünk egy korábbi illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!