pozicionálás

2021.06.22. 20:00

Megilletné a Jobbikot is egy alpolgármesteri poszt a városházán

Forrásaink szerint a különböző baloldali pártok pécsi városvezetésben való jelenlegi reprezentációja azt indokolhatná, hogy a DK és az MSZP után a Jobbiknak is legyen egy alpolgármestere. Ez utóbbinak a jelentősége pedig azért nőtt meg, mert immár a baloldali többség a közgyűlésen a jobbikosok szavazatain is múlik.

Bóka Máté

A Jobbik a parlamentben is másképpen szavazott a pedofilellenes törvény kapcsán, mint a választási szövetségesei, a DK, az MSZP, az LMP és a Momentum, így nem kizárható az sem, hogy a 14 fősre apadt városi közgyűlési többség mérlegének nyelve a Jobbik lehet a háromfős frakcióval. Már korábban, Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester első kinevezésekor felmerült a jobbikos Fogarasi Gábor frakcióvezető neve mint potenciális jelölt.

Vélhetően azért is, mert így a MSZP-vel kiváló kapcsolatot ápoló Ruzsa Csaba és a most leváltott DK-s alpolgármester, Bognár Szilvia mellett a Jobbiknak is juthatott volna egy hely a városvezetésben. Fogarasi kinevezését akkor éppen Bognár Szilvia nem akarta – legalábbis erről nyilatkozott a frakcióvezető. Miután azonban felborultak az erőviszonyok a Momentum és Bognár Szilvia külön utas politikájával (négyen nem szavazták meg a DK-s alpolgármesteri cserét és az MSZP-s alpolgármestert), nagyobb szerepet kaphatna ismét a Jobbik a mérleg nyelveként.

Egyes hírek szerint ráadásul elégedetlenek Fogarasin kívül a jobbikos képviselők a városházán történteket látva, és az egyik megoldás a helyzetre egy újabb, jobbikos alpolgármester kinevezése lehetne.

Kerestük Fürj Csaba és Hencsei Zsolt jobbikos képviselőket, hogy meg tudjuk a véleményüket, de amíg előbbit nem tudtuk utolérni, utóbbi nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott, hogy nem egyeztetett senkivel.

Úgy tudjuk, hogy a két jobbikos amiatt is morgolódik, hogy az MSZP-s jelöltet, Mellár Tamást támogatja pártjuk a baloldali előválasztáson. Ezzel együtt egyébként konkrét lépést nem tettek annak érdekében, hogy ez a helyzet megváltozzon, és eddig is elfogadták az MSZP-s térhódítást, szavazatukkal még segítették is szocialista politikusok, a baloldaliak irányítását.

Három éve még nagyon mást mondott

Információink szerint a szociális és sportbizottság elnöke, Fogarasi Gábor meglehetősen jó kapcsolatot alakított ki Nyőgéri Lajossal az elmúlt másfél évben, amit egyébként az is jelez, hogy Fogarasi Nyőgéri javára lépett vissza tavaly az alpolgármesteri poszttól. Az is tény, hogy az ő szakterületeinek a városi önkormányzatban MSZP-s gazdái vannak, így például a szociális ügyeket Nyőgéri viszi, a sportberuházások felügyeletére egy külön MSZP-s polgármesteri biztost neveztek ki Török Ottó személyében, de a PSN Zrt. élére is a helyi szocialista közeli lap egyik tulajdonosa, Máté János került.

Érdekesség, hogy három éve Fogarasi Gábor éppen Mellár Tamásról írta azt, hogy „a parlamenti választás során számos alkalommal fogalmaztuk meg aggályainkat azzal kapcsolatban, hogy egy önmagát keresztény, konzervatív, polgári értékrendű jelöltnek valló politikus elfogadja a kormányzásban már kudarcot vallott, a választókat többszörösen becsapó és megkárosító baloldaliak támogatását”. Fogarasi Gábor nem vette fel a telefont, hiába hívtuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!