példás

2021.06.04. 16:43

Városgazda irányítja és felügyeli Mohácson a tisztaságot

A Mohácsra látogató idegenek rendre elismerően szólnak a város rendezettségéről, a virágosításról, a parkok, utcák tisztaságáról, ám a nem annyira szem előtt lévő hiányosságokat a helyben lakók látják és szóvá is teszik – írja a Mohácsi Újság.hu.

Berta Mária (forrás: Mohácsi Újság.hu)

A jogos panaszokat figyelembe véve az önkormányzat a közterületi teendők átszervezésével ez év február elejétől Mojzes Istvánt mint városgazdát bízta meg.

– Alapvetően közhasznú foglalkoztatottak bevonásával történik a takarítás, illetve bizonyos területeken a parkgondozás, fűnyírás a városban. A teendőkre változó a létszám, havonta átlagosan huszonöt személy áll rendelkezésre. Elsőnek a közterületekre kihelyezett hulladékgyűjtők naponta történő ürítését vezettem be, s ez természetesen szombat-vasárnap reggel is megtörténik – kezdte Mojzes István.

Külön figyelmet kapnak az utcai gyűjtőedények

A tapasztalatairól szólva elmondta, hogy az utcai gyűjtők egy részét a közelükben lévő kereskedelmi egységek töltik meg, vagy például a Fogadalmi templom mögötti játszótéren az este még üres tárolót reggelre 10 kutyakonzerves dobozzal tömtek meg. Ez utóbbi helyszínnel kapcsolatban fontosnak tartotta azt is megjegyezni, hogy a napközben rendszeresen itt tartózkodó fiatalok a csikkek kivételével az egyéb szemetet nem szórják szét, a gyűjtőkbe rakják. Ugyanakkor konyhai hulladékkal, ételmaradékkal, ruhafélékkel rendszeresen találkoznak úgy az utcai, mint a játszótéri vagy a Duna-parti sétány gyűjtőiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!