Lesz kompromisszum?

2021.06.17. 17:30

Zajfalat szeretnének a lakók a Fagyal utca közelében épülő mosó mellé

A lakók nyugalmát sok minden megzavarhatja, egy folyamatosan ugató kutya, a szomszédból átlógó faág, a rossz levegő, a folyamatos zajok, vagy mint most, egy épülő nonstop autómosó.

Rajnai-Zsíros Krisztina

20210608 Pécs Automosó épül a Fanyar utcában a Postavölgyben a családi házak szomszédságában. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Olvasónk a napokban azzal kereste meg a szerkesztőségünket, hogy a Fagyal utca mellett, a családi házas övezet közvetlen közelében épülő önkiszolgáló autómosó építtetőjével nem tudnak zöld ágra vergődni.

– Egy éve tudunk arról, hogy egy autómosót létesítenek itt, akkor megkerestük a vállalkozót, és arra kértük, hogy folyamatosan tájékoztasson minket, az itt élőket, hogy hogyan leszünk megvédve. Erről ő akkor biztosított bennünket, márciusban viszont elindult az építkezés, akkor újra felhívtam őt, de ekkor már elutasító volt – mondta a postavölgyi lakóközösség nevében olvasónk. Az építtető – a lakó elmondása szerint – kérte, hogy ne zaklassák őt, hiszen minden engedélye megvan, innentől kezdve pedig azt tesz, amit akar.

A lakók nem értik, hogy miért pont a családi házak mellett kell megépülnie az autómosónak, amikor a Kincses úti Tesco körül rengeteg szabad terület van, ahol kevésbé lett volna zavaró a működése.

– Ez egy éjjel-nappal üzemelő, önkiszolgáló autómosó lesz, és fontos, hogy mi nem ez ellen vagyunk, hanem egyszerűen csak szeretnénk az itt élő lakók védelmében egy zajvédő falat kérni. A hangok mellett azt a vegyszeres permetet, amely kijön az autómosóból, a lakók fogják belélegezni, nem beszélve arról, hogy a kertekben lévő gyümölcsfákat, veteményest is károsíthatja. Arra számítunk, hogy éjjel-nappal és ünnepnapokon is ajtócsapkodások, nagynyomású mosó hangja zavarja majd az itt élők nyugalmát.

Nem a vállalkozást akarják meghiúsítani

Ellátogattunk az épülő autómosó helyszínére, ahol ottjártunkkor is dolgoztak a szakemberek, a munkálatok már előrehaladottak. Az építési terület kerítésén található vállalkozót felkerestük, ám ő semmilyen módon nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Tolmácsoltuk a lakók érveit, hogy ők nem a vállalkozás ellen vannak, csupán kompromisszumot szeretnének kötni, ennek ellenére nem kívánt mondani semmit. Lapunk információja szerint a vállalkozó valóban minden szükséges engedélyt beszerzett.

Kompromisszum: megoldást szeretnének

Amikor a kozármislenyi körforgalomnál megépült az autómosó, akkor az ott lakók elérték, hogy legyen egy védőfal a lakóházak és az éjjel-nappal működő létesítmény között. Pedig ott még nagyobb is a távolság az ingatlanoktól, mégis épült egy három méter magas védőfal. A Fagyal és a Tanító utca lakóinak védelmében szeretnének az itt élők egy hasonló, kompromisszumos megoldást kicsikarni a vállalkozótól. Olvasónk elmondása szerint erre azt a választ kapták a férfitól, hogy „az drága”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!