házhoz vitték a zenét

2021.06.29. 11:57

Zenebusszal járta a vidéket a szigetvári fúvószenekar

Újszerű, látványos zenei élménnyel kedveskedett a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar a környékbeli lakosoknak: kabrió busszal járták a településeket, ahol rövid koncertekkel ünnepelték az élőzene világnapját.

M. R.

Forrás: Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar Facebook oldala

Az ifjúsági zenekarként indult banda ma már nagyrészt dolgozó felnőttekből áll, és idén ünnepli 35 éves jubileumát: az évforduló adta az ötletet, mely Deichler András karnagy fejéből pattant ki.

A muzsikus már korábban is előállt eredeti megoldásokkal: a Zrínyi Emlékév során például a Balatont hajózta körbe a lelkes csapat. A hétvégi program rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, a szigetvári járás mind a negyvenöt településén adtak koncertet. Mindenhol várták őket, kimentek eléjük, élvezték a házhoz érkező élőzene varázsát.

A zenészek a rekkenő hőség ellenére is hősiesen kitartottak, s változatos repertoárt mutattak be: népszerű slágereket, hazai és külföldi dallamokat, például Abba-átiratokat is hallhattak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!