Végképp eltörölnék

2021.07.05. 20:00

A komlói balliberálisok bedarálnák a város újságát

Polics József fideszes polgármester egyszer már megakadályozta az újság megszüntetését, de a baloldali többségű közgyűlés valószínűleg újra meg fogja szavazni az erről szóló javaslatot, még akkor is, ha ennek sok komlói nem örülne.

Vizvári Soma

20210205 Komló Városképek a főutcáról és a főtérről, illusztráció. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Megszüntetné Komlón a baloldal az önkormányzat írott sajtóját. A Komló Összeköt Egyesület (KÖT) által irányított Jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottság még egy június 24-én megtartott közgyűlésen tett arra javaslatot, hogy az önkormányzat június 30-i hatállyal mondja fel azt a HegyhátMédia Kft.-vel kötött szerződést, amely a városháza lapjának kiadásáról szól.

A határozati javaslatot benyújtó bizottság baloldali elnöke, Barbarics Ildikó azzal érvelt, hogy nincs szükség nyomtatott sajtóra, inkább meg kellene spórolni azt az összeget, amit erre fordít az önkormányzat. A város baloldali többségű közgyűlése ezután meg is szavazta a javaslatot.

Komló fideszes polgármestere nem értett egyet Barbaricsék indoklásával, és élt az önkormányzati törvény által biztosított vétójogával. Polics József lapunknak nyilatkozva elmondta, korábban ő is pártolta, hogy megszüntessék az önkormányzat nyomtatott lapját, mert úgy vélte, ma már az emberek zömében az internetről tájékozódnak, de az elmúlt időben rengeteg komlói jelezte neki, hogy a járvány alatt hiányolták az írott sajtót. – Felülbíráltam a korábbi álláspontomat, igenis van egy réteg, amelynek egyetlen helyi információforrása a kéthetente megjelenő lap. Mivel rendkívüli jogrend volt, és április harmincadikával lejárt az előző céggel a szerződés, kiírtam a sajtópályázatot, végül a HegyhátMédia Kft.-vel kötöttem új szerződést – fejtette ki.

Polics József elárulta, vétójának köszönhetően nem történt meg június 30-án a szerződésbontás, de most csütörtökön újra a közgyűlés elé kerül a téma. A polgármester úgy tudja, a baloldali KÖT tagjai annak ellenére nem gondolták meg magukat, hogy ezzel sok komlóit elvágnának a megfelelő tájékozódás lehetőségétől, és újra meg fogják szavazni a javaslatot.

A polgármester azt is megemlítette, azért lenne fontos, megtartani az önkormányzat nyomtatott lapját, mert a jelenleg magánkiadásban terjesztett, de korábban a városháza újságjaként működő Komlói Napló megtévesztő módon még mindig ugyanazt a nevet viseli. Polics József úgy vélekedett, a Komlói Napló egyértelműen elfogult, és Szakács László, valamint Barbarics Ildikó szócsöveként működik.

Kilépési hullám az MSZP-nél

Az elmúlt időben a komlói szocialisták energiáit is belharcok vonták el a közügyektől. Ahogy arról korábban beszámoltunk: nemrég többedmagával adta be kilépését az MSZP komlói szervezetének elnöke. Barbarics Ildikó a Dunántúli Naplónak nyilatkozva elmondta: a kilépési hullámot az indította el, hogy a pártvezetés a megkérdezésük nélkül állította félre, majd zárta ki Szakács Lászlót. A komlói MSZP már régóta nem ápolt felhőtlen kapcsolatot a párt vezetésével. Barbarics felidézte, 2018-ban nem nézték jó szemmel, hogy az MSZP nem indította Szakács Lászlót a Baranya 2-es körzetben az országgyűlési választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!