szedd magad!

2021.07.10. 07:56

A levendula szerelmeseit várja Újmohács szombaton

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg szombaton Újmohácson a Szigeti Kertészet és a Programiroda Mohács a levendulaszüretet. Természetesen szedhetünk is a csodálatos növényből, s belőle készített italokat, ételeket is kóstolhatunk – írja a Mohácsi Újság.hu.

M.B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Egy levendulamező látványa távolról is lenyűgöző, szombaton pedig a szomszédban, Újmohácson közelről is megcsodálhatjuk, sőt, szedhetünk is magunknak a növényből.

A Szigeti Kertészet és a Programiroda Mohács első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a levendulaszüretet, délután négy órától.

A komppal átkelve mikrobusszal, bringával vagy akár a Tourinform Infoponton kölcsönzött elektromos rollerrel juthatunk el a helyszínre, ami persze egy kis sétával is megközelíthető.

A levendulásban Szedd magad akció keretében szüretelhetünk a növényből, ahol a nem mindennapi látványt megörökítve fényképeket is készíthetünk.

Délután öt órától az Imaháznál szabadtéri piknik kezdődik, levendulás ételeket, italokat kóstolhatunk, kézműves termékekből válogathatunk, miközben a kemencében ínycsiklandozó falatok készülnek.

A gyermekekre is gondoltak a szervezők, őket kézműves sarok is várja majd szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!