Hőség

2021.07.08. 18:45

A permetkapu sokat segíthet

 Pénteken egy hidegfront érkezik, ami egy kicsit felfrissíti a levegőt, igaz, a csúcshőmérséklet akkor is 30 fok felett lesz.

Zs. J.

A nagyobb városokban a betontömbök, aszfaltok beszívják a meleget, majd ontják ki magukból, ami még kegyetlenebbé teszi a kánikulát.

Egyes városok megpróbálják elviselhetőbbé tenni a tikkasztó meleget, így az esti órákban locsolókocsival hűtik az aszfaltot, illetve permetkapukat állítanak fel.

A korábbi években főleg a megyeszékhelyeken volt permetkapu, de idén több kisebb település is hasonlóan járt el. Baranyában Pécsen, a Széchenyi téren működik permetkapu, de hasonló szerkezetet felállítottak már Sásdon és Kozármislenyben, hogy egy kicsi felfrissülést adjanak a járókelőknek a kánikulai napokban.

A Magyar Államvasutak Zrt. és a Volánbusz is gondol az utasokra, ők a nagyobb pályaudvarokon, így a pécsin is, díjmentesen osztanak vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!