elővágta sem lesz

2021.07.17. 08:01

Nem vágtat baranyai lovas a Nemzeti Vágtán

Az elmúlt években a Nemzeti Vágta baranyai előfutamát a Szentlőrinci Gazdanapokon rendezték.

Zs. J.

Budapest, 2020. október 10. A késõbbi második helyezett Zboray Viktória, Abony versenyzõje (jobbról) Marokkó nevû lovával és a késõbbi gyõztes Petrik Tamás, Csemõ versenyzõje Korax Roven Zsonglõr nevû lovával az elsõ elõfutamban a 13. Nemzeti Vágtán a Hõsök terén 2020. október 10-én. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Idén a gazdanapok elmaradnak, így azzal a kérdéssel fordultunk a Nemzeti Vágta sajtóirodájához, hogy a baranyai előfutamra hol kerül sor, illetve Baranyából kik neveztek a vágtára.

– Idén sajnos nincs olyan település a Dél-Dunántúlon, amely elővágtát rendezne. Baranya megyei települések nem neveztek, a szomszédos megyéből, Tolnából két település indul – mondta el lapunknak Jakab-Sas Gabriella, a Nemzeti Vágta sajtófőnöke.

A Nemzeti Vágtát idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg. A döntőt október 2-án és 3-án tartják majd a fővárosban, amelyet a Duna Televízió élőben közvetít. Az elmúlt években a Hősök terei döntőbe több baranyai település lovasa is bekerült. Almáskeresztúr 2011-ben Budinszki Barbara lovas révén második helyezést ért el, míg 2018-ban Pogány Ács Linda jóvoltából a harmadik helyet szerezte meg a megyének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!