Múltidéző

2021.07.13. 10:02

Nemcsak a kicsik kedvenc helye volt a Mandulás – idézze fel galériánkkal

A családok egyik közkedvelt játszótere volt a pécsi Mandulás. Hétvégenként gyerekzsivajtól volt hangos a környéke.

Zs. J.

Nemcsak a gyerekek ültek fel a hintára (1994)

Fotó: Laufer László

Mikor kisebbek voltak a lányaim, a 2000-es évek közepén, mi is rengeteget jártunk oda. A játszóteret pár évvel korábban újították fel közel kétmillió forintból. Újjávarázsolták az elhasznált, balesetveszélyessé vált eszközöket, amelyek helyére új csúszda, favár, hinták, mászókák és homokozó került. A gyermekbarát eszközök természetes anyagokból készültek, amelyeket Szatyor Győző fafaragó mester készített el.

Hétvégenként jó volt kiszabadulni a város zsivajából, és a Mecsek csendes szegletébe utazni, ami a belvárostól pár kilométerre található. Buszra ültünk. Felmentünk a Mandulásba, hogy friss levegőt szívjunk, és a biztonságos játszótéren kikapcsolódjanak a lányaim. Bátran szaladgálhattak, ismerkedhettek, mászkálhattak a játékokon. A közelben még működött a falatozó, ahol igaz, nem volt nagy az étel-ital választék, de egy kis frissítőt lehetett venni. Jég­krémet, üdítőt, ásványvizet, szendvicset.

 

Az évek múltak, a játékok elhasználódtak, így volt ez a közelben kialakított tornapályával is. Nemrégiben a tornapálya 15 állomás régi eszközeit felszedték a Biokom munkatársai, helyükre asztalosműhelyükben új és biztonságos elemeket gyártottak, amit a napokban újra kihelyeztek.

Remélhetőleg a Mandulás visszanyeri egyszer régi varázsát, és közkedvelt helyszíné válik, ahová a fiatal családok, sportolni vágyók, túrázók, kirándulók és a kikapcsolódásra vágyók örömmel mennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!