hogy is van ez?

2021.07.20. 20:00

Nemrég még támadta az MSZP-t az LMP-s Keresztes László Lóránt

Hiteltelennek, a Fidesz kitartottjainak nevezte Tóth Bertalanékat az LMP-s Keresztes László Lóránt, mára azonban még a pécsi baloldal gyanús ügyei sem aggasztják a zöldpárti politikust. Olyannyira nem, hogy a szocialisták jelöltje lett.

Vizvári Soma

Keresztel László Lóránt az LMP polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tart a árosháza előőtt

Fotó: AS

– Az ő létük már nem segíti egy hiteles ellenzéki alternatíva kidolgozását – nyilatkozta az LMP-s Keresztes László Lóránt az MSZP-ről és a DK-ról még 2018-ban, most mégis a szocialisták jelöltje lett. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a pécsi városházán jelenleg kiváló kapcsolatot ápoló MSZP és DK a Baranya 2-es körzetben nemrég Szakács Lászlón kezdett el marakodni, aminek az lett a vége, hogy a szocialisták először kihátráltak saját politikusuk jelöléséből, majd ki is zárták Szakácsot. Kisvártatva pedig Tóth Bertalanék beálltak az LMP-s Keresztes László Lóránt mögé.

A mikroszkóp­pal látható támogatottsággal rendelkező zöldpárt politikusának nem a fentebb idézett volt az egyetlen MSZP-ellenes megnyilvánulása. Szintén 2018-ban azt bizonygatta: „Szent meggyőződésem, hogy az utódpárt MSZP és az utódpárt utódpártja, a DK a NER részei, a Fidesz kitartottjai”. Egy másik nyilatkozatában pedig kijelentette: „Itt van például Pécs, ahol mind a bal-, mind a jobboldali mutyikat fel kell tárni, a felelősöket el kell számoltatni”. Keresztest mára azonban nem aggasztják a baloldal gyanús ügyei, az ATV-nek nyilatkozva a szocialisták támogatásával kapcsolatban pár hete úgy fogalmazott: „Jelen helyzetben a legfontosabb feladatunk a kormányváltás biztosítása”.

Kóbor nem állna össze az MSZP-vel

Keresztes László Lóránt meghasonlása ellenére párttársa a pécsi városházán továbbra is ellenséges hangot üt meg az LMP-vel országosan szövetséges többi baloldali párttal, köztük az MSZP-vel is. Kóbor József, a zöldpárt önkormányzati képviselője a júniusi botrányos közgyűlést egy „elég gusztustalan belháborúság” pillanatnyi lezárásaként értékelte. Hozzátette: a belharc a nyomuló MSZP-sek (a Jobbikkal együtt) és a DK, valamint Momentum között zajlik, mert előbbiek már rendelkeznek zsákmánypozíciókkal, erőforrásokkal és pénzzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!