Korlátozások

2021.07.16. 10:21

Pótlóbuszok közlekednek a karbantartás alatt

Mint ahogy már a korábbi években megszokhatta az utazóközönség, az idei nyáron is korlátozásokra kell számítani több hazai vasútvonalon.

T. V.

Balatonlelle, 2017. március 17. A Plasser-Theuer BM 1000 típusú, Európában egyedülálló alépítményjavító géplánc mûködés közben a dél-balatoni vasútvonal korszerûsítési munkálatain Balatonlellénél 2017. március 17-én. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MW

Fotó: Varga György

A baranyaiakat leginkább érintő korlátozás, hogy a Dombóvár–Pécs-vonalszakaszon július 26-tól augusztus 6-ig Dombóvár és Szentlőrinc között egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A MÁV tájékoztatása alapján a személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc, a Budapest–Pécs közötti InterCity vonatok helyett Dombóvár és Pécs között pótlóbuszok közlekednek, pályakarbantartás miatt. Az IC vonatok Pécsről a Keleti pályaudvarra a megszokottnál korábban, egész órakor indulnak. A Keletiből Dombvárig változatlan a menetrend, Pécsre azonban később, óra 55 perckor érkeznek meg.

A vágányzár ideje alatt Dombóvár, Szentlőrinc és Pécs állomásokon a közforgalmú menetrendben meghirdetett csatlakozások nem minden esetben biztosítottak. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, azonban az együttes elhelyezés és a kerékpárszállítás nem biztosítható.

A Győr–Pécs közötti Helikon InterRégió vonatok helyett is pótlóbuszokkal kell utazni Dombóvár és Pécs között, ezért Dombóvár-alsó helyett Dombóvárig közlekednek. Az InterRégió vonatok autóbuszai Pécs–Szentlőrinc közötti utazásra nem vehetők igénybe. Ezen kívül a Dombóvár–Komló-vonalon is pótlóbusz közlekedik július 26-tól augusztus 6-ig.

A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomások pénztárainál, az ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT telefonszámán és a mavcsoport.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!