Égető kérdések

2021.07.22. 10:01

Személyesen kérdezhetik a választók Péterffyt

A Pécsi Meszesi Általános iskolában tart fogadónapot Péterffy Attila július 28-án 9 és 14 óra között. Pécs polgármestere lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: „Hosszú idő óta tervezem, hogy végre személyesen vitassuk meg a pécsiek és a város ügyeit”.

V. S.

Bizonyára a város polgárai is hosszú ideje várnak erre az alkalomra, hiszen tényleg lenne mit megkérdezniük a városatyától. Kezdve azzal – ha már a helyszín Meszes – hogy a környéken a közbiztonságra nem sok hatással van a nemrég oda telepített biztonsági centrum a helyiek szerint, amiről ráadásul sokan úgy vélik, hogy meglehetősen drágán alakítottak ki.

Szintén égető kérdés egyeseknek a város új lakáskoncepciójának kialakítása, amely elméletileg a nemrég pozíciójában megerősített szocialista alpolgármester, Nyőgéri Lajos feladata lenne. Emlékezetes, nemrég lapunk érdeklődött Nyőgérinél, hogy áll az ügy, de a politikus nem akart nyilatkozni, ahogy arról sem mondott semmit, milyen megoldást terveznek a Lánc utcai problémára.

Vajon mi érdekli most a választókat?

A választókat feltehetően – főleg azokat, akik 2019-ben a Mindenki Pécsért Egyesületre szavaztak – az is érdekli, milyen háttéralkuk eredményezték a városházán kialakult friss helyzetet. Arra ugyanis érthető magyarázatot még nem kaptak a pécsi polgárok, hogy mi szükség volt Bognár Szilvia korábbi alpolgármester leváltására, és helyette párttársa, Zag Gábor kinevezésére.

Egy másik érdekes téma lehet az első vidéki melegfelvonulás, amit a tervek szerint Pécsett fognak megrendezni ősszel. Az eseményt sokan ellenzik, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) online petícióját már tizenegyezren aláírták. Az ÖPE azt szeretné elérni, hogy a pécsi városvezetés tartson az ügyben közmeghallgatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!