Hitélet

2021.08.12. 16:51

A tervek szerint fél napot tölt Magyarországon a pápa

Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) delegációját is szeptember 12-én, amikor néhány órára Budapestre érkezik, hogy részt vegyen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén.

Wald Kata

Ferenc pápa a Franso Hariri stadionban celebrált szentmiséjére érkezik az észak-iraki kurd autonóm régió, Kurdisztán székhelyén, Erbílben 2021. március 7-én. Ferenc személyében az elsõ római katolikus egyházfõ keresi fel Irakot.

Forrás: MTI

Fotó: Fehér Bertalan

A találkozás alkalmával Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke, a MEÖT elnöke a magyarországi keresztény közösségek nevében köszönti majd röviden a katolikus egyházfőt. A tizenöt fős delegáció tagjai a MEÖT tizenegy tagegyházának képviselői, valamint Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök püspöke, továbbá két ortodox egyházi vezető.

Ferenc pápa budapesti látogatásának pontos programja már ismert: szeptember 12-én, Budapesten a Hősök terén szentmisével lezárja a katolikus világeseményt, amelyen huszonegy év óta először vesz részt római pápa.

Aznap reggel 6 órakor indul Rómából, majd 7.45-kor érkezik a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntőt követően találkozik Magyarország köztársasági elnökével és miniszterelnökével a Szépművészeti Múzeumban, majd a püspökökkel, azt követően pedig a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának képviselőivel és Magyarország zsidó közösségeivel, 10 órakor.

A szentmise a Hősök terén 11.30-kor kezdődik, majd a búcsú ceremóniára a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 14.30-kor kerül sor. A pápa 14.40-kor indul tovább repülővel Pozsonyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!