Fókuszban az autópálya

2021.08.05. 14:00

Ismét megrendezik a Vállalkozók Napját Szentlőrincen

Szeptember 3-án tartja meg immár hagyományos rendezvényét, a Vállalkozók Napját a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány (BMVK) Szentlőrincen, ahol ezúttal az M6/M60-as autópálya baranyai szakaszainak fejlesztése, annak a gazdaságra, a terület és vidékfejlesztésre gyakorolt hatása kerül középpontba- írja a Pécsi Újság.hu.

Máté Balázs (forrás: Pécsi Újság.hu)

A BMVK megalakulása – 1991 – óta több területen segíti a baranyai vállalkozásokat. Tevékenységeik közé tartozik a mikrohitelprogram, a vállalkozói tanácsadás, a pécsi inkubátorház működtetése, valamint a rendezvényszervezés.

A Vállalkozói Központ kiemelt célja, hogy a megyében és régióban működő vállalkozások számára, alapszolgáltatásai mellett információkat is nyújtson a piaci- és gazdasági környezet változásairól, különféle fejlesztési irányokról, uniós és hazai forrásokról, trendekről. Ebben korábban is voltak kezdeményezéseik, melynek egy négy éve útjára indított önálló rendezvényük, a Vállalkozók Napja ad keretet.

– Egy olyan találkozási pontot szerettünk volna, ahol a résztvevők információkhoz juthatnak, közvetlenül is találkozhatnak kormányzati felelős személyekkel, a gazdasági élet szereplőivel és természetesen vállalkozásokkal is, akiket még nem ismernek, vagy éppen olyanokkal, akiket meg szeretnének ismerni – mondta Pohl Marietta, a BMVK ügyvezető igazgatója. – Mindezzel egy olyan piaci űrt szerettünk volna betölteni, melyre eddig egyetlen regionális vállalkozásfejlesztő szervezet sem vállalkozott, felesleges formalitásoktól mentes kapcsolatépítési színtér, mely egyben kellemes időtöltésre is lehetőséget biztosít.

Az eseményen már több száz érdeklődő vállalkozás és szakember vett részt, fogadta el a BMVK Alapítvány meghívását, alátámasztva ezzel, hogy van igény az ilyen kötetlen, de szakmailag tartalmas eseményekre.

Erre alapozva idén a megvalósítás alatt lévő M6–M60-as autópálya további baranyai szakaszainak megépítését érintő fejlesztést helyezik a középpontba. – A téma fontossága megkérdőjelezhetetlen, hiszen hosszú évek óta várja a megye és a szűkebben vett régiónk, hogy aktívabban bekapcsolódhasson a nemzetgazdaság vérkeringésébe, hogy a megye és annak több háttérbe szorult része (például az Ormánság, Sellye, Szentlőrinc és Szigetvár, az érintett kistérségek) lehetőséget kapjanak a gazdasági fejlődésre, új ipari területek, zónák kialakítására és nem utolsósorban a meglévők fejlesztésére és bővítésére – fogalmazott Pohl Marietta. – Ennek a tükrében nem mindegy, hogy mikor és milyen információk jutnak el a helyi tervezés szereplőihez, a helyi vállalkozások és települések döntéshozóihoz, ahhoz, hogy időben, s kellően megtervezetten és kidolgozottan lépjenek elő üzleti terveikkel, adottságaikkal, lehetőségeikkel, a gazdasági kínálatuk bemutatásával.

Hozzátette, a kormányzati döntéseknek sok szakmai anyaga ma is elérhető, de ettől függetlenül az információáramlásnak fontos részét képezi a rendezvény, mint a személyes betekintés és a kapcsolatok építésének aktív helyszíne.

A Vállalkozók Napjára regisztráció elküldésével (www.bmvk.hu) lehet jelentkezni. A részvételi díj tartalmazza a részvételi lehetőséget a kerekasztal-beszélgetésen, a beszélgetést követő állófogadás jellegű ebédet és az eseményt követően készülő információs- és videóanyagok elérésnek biztosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában