Újra gyerekekkel telik meg az épület

2021.08.31. 20:33

Kormányzati segítség után indulhat az oktatás az Árpádban

Tanévnyitóval egybekötött ünnepségen átadták kedden a mintegy egymilliárd forintból felújított Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános iskolát.

Móga R.

Fotó: Löffler Péter

A kertvárosi oktatási intézményt 2008-ban balesetveszélyesnek nyilvánították, azonban még évekig működhetett. Az évekig húzódó, ám feltétlenül szükségszerű felújítás 2020-ban elkezdődött, és az idei tanévet már a korszerű intézményben kezdhetik meg a diákok.

– Az épület szerkezete elöregedett, és időközben életveszélyessé vált

– idézte fel az egykori diagnózist a pécsi polgármester.

– A kormány pluszforrásokat adott, és ennek köszönhetően tudtuk a rekonstrukciókat elvégezni. Továbbra is az a célunk, hogy az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános iskola színesítse városunkat. Ez az idő pedig megmutatta azt, hogy a pécsiek igenis képesek összefogni – mutatott rá nyilatkozatában Péterffy Attila.

Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Kővári János önkormányzati képviselő is.

– A kitartásra nagyon nagy szüksége volt mindenkinek. A szülőknek is, mikor azt látták, hogy sokáig tart a felújítás, és talán néhányan el is vitték a gyerekeiket, de legtöbben mégis kitartottak.

– Az elmúlt időszakban nehéz dolga volt a tanároknak és a gyerekeknek egyaránt. Bízunk benne, hogy az újítás okozta lehetőségek segítséget nyújtanak majd mindenki számára – nyilatkozta a fejlesztés kapcsán a köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán.

Az esemény során a tanévnyitóra is nagy hangsúlyt helyeztek, és az iskolakezdők első napját is emlékezetessé tették. A ceremóniát az intézmény kórusa indította el, majd az idősebbek köszöntötték az elsős tanulókat. Ezt követően a hagyományokhoz hűen a legkisebbek megkapták a felsősöktől az iskola logójával ellátott nyakkendőket, ezzel jelképezve, hogy már ők is a közösség tagjává váltak.

Az emlékezetes rendezvény végén a tanintézet igazgatója megnyitotta a 2021–22-es tanévet, végezetül pedig ünnepélyes keretek között átvágták a szalagot, és hivatalosan is birtokba vehető lett a felújított és modernizált Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!