Egyre nagyobb a kupleráj

2021.08.16. 14:00

Már a pécsi belváros szomszédságában is botrányos a helyzet

Számos cikkünk szólt már arról, hogy a pécsi Kertvárosban vagy éppen Meszesen miképp keserítik meg az ott lakók életét a hajléktalanok. A Zsolnay-szobor környékén sem jobb a helyzet. A rendőrök megkeresésünkre nem válaszoltak, de azóta többször is megjelentek a környéken, s próbáltak fellépni a hajléktalanokkal szemben.

Máté Balázs (Forrás: Pécsi Újság.hu)

20210608 Budapest Drogosok, hajléktalanok a Józsefvárosban Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Forrás: MW

Fotó: Máté Krisztián

Több olvasói jelzés is érkezett szerkesztőségünkbe arról, hogy áldatlan állapotok alakultak ki a Zsolnay-szobor környékén, a Szabadság utca északi végénél, valamint az Iparosház mögötti területen.

A panaszosok arról számoltak be, hogy utóbbi helyet – jellemzően éjszakánként – eluralják a hajléktalanok, az egykor szebb napokat látott, most már jó ideje zárva tartó Iparos Kisvendéglő teraszát – amit egyébként tavasszal rendbe tett a tulajdonosa – is birtokba vették.

A hívatlan vendégek ott végzik el szükségleteiket, esznek-isznak, ordibálnak és – hogy is mondjuk – házaséletet is élnek. Minderre csütörtökön is volt példa, ráadásul még világosban.

A fiatal, életerős pár, miután megérkeztek a „hálószobájukba„, egy maguknál hordott zsákból komótosan elővéve a kellékeket, megágyaztak, leheveredtek, majd következett a nyilvános szex. Tették mindezt pár méterre a járdától, s ugyancsak pár méterre egy társasháztól, aminek az északi ablakai arra a területre néznek.

Az idő múlásával az illetők egyre otthonosabban érzik magukat a helyen, időnként látogatók is érkeznek hozzájuk, ami nem egy esetben üvöltözéssel ér véget. Aztán reggel, mint akik jól végezték dolgukat, távoznak, hogy majd estére visszatérjenek.

A tömbházban mindenesetre a rekkenő hőségben sem érdemes már éjszakánként ablakot nyitni a viszonylagos nyugalom megőrzése érdekében, s van olyan család, aki a gyermekeit sem engedi már egyedül kilépni a ház kapuján.

A napközben egyébként rendkívül forgalmas területen elhagyott ruhadarabok, ürülék, papírfoszlányok fogadják az arra járókat.

Sajnos máshol sem jobb a helyzet

A szomszédban, a Szabadság utca északi végén, valamint a bíróság épületének környékén sem jobb a helyzet: hétközben még csak-csak normálisak az állapotok, de hétvégente reggelenként eldobált poharak, üvegek borítják a járdákat, a bokrok alját és a virágágyásokat egyaránt.

Kerestük a rendőrséget, különös tekintettel a hajléktalanokkal kapcsolatos panaszokra, azt tudakolva, hogy mit kívánnak tenni az ügyben, egyelőre azonban nem válaszoltak.

Azonban ezt – s minden bizonnyal lakossági bejelentéseket – követően többször is megjelentek a környéken, s próbáltak fellépni a hajléktalanokkal szemben, hosszabb-rövidebb ideig tartó sikerrel. Azaz, fellépésük hatására ugyan elhagyták a területet, azonban pár óra elteltével ismét visszatértek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!