Végre!

2021.08.05. 16:36

Megújulnak a hegyi utak Siklóson

Augusztus végéig összességében négy és fél kilométer hosszan újítja meg a hegyi utakat a siklósi önkormányzat.

Zs. K.

Az egri városrehabilitációs program részeként aszfaltozzák a belváros Zalár utca és Árva köz közötti területét

A saját forrásból finanszírozott beruházással hosszú évek óta várt lakossági igényt elégítik ki, hiszen az ide érkező turisták, a hegyen lakó magánszemélyek, és a hegyen működő borászatok, vendéglátóhelyek csaknem 15 éve várnak erre a fejlesztésre.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta, ezenkívül az önkormányzat a vidékfejlesztési program keretében pályázatot nyújtott be a külterületi utak stabilizálására. Ennek még várják az elbírálását, és ha támogatást nyernek, további hat kilométeren újulhatnának meg hegyi utak.

Siklós belterületén is haladnak a fejlesztések, folynak a várkert felújítási munkálatai, mellyel a tervek szerint heteken belül végeznek a kivitelezők, emellett megújult és korszerűbb közvilágítást kapott a Perényi köz, parkolókat építenek, és több játszóteret is önerőből újítanak fel. A máriagyűdi és a Köztársaság téri játszóteret már birtokba is vehették a kisgyermekek.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!