hozzuk össze!

2021.08.26. 14:00

Segítséget kérnek a Napsugár Játszókert rendbetételéhez

Pécsett, a Ledinán található Napsugár Játszókert immár huszonhat éve várja a gyerekeket és persze a felnőtteket is. Az idő vasfoga nem kímélte a játékokat, egy alapos felújítás, új eszközök készíttetése aktuálissá vált. A munkálatok költségeihez pályázaton kértek támogatást az üzemeltetők, de nem jártak sikerrel. A Napsugár Játszókert Alapítvány kuratóriumi elnöke, Tihanyi Imréné gyűjtést indított. „Hozzuk össze!” – kéri azokat, akiknek lehetőségük van segíteni.

Palotás Péter (forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: D. É.

A város egyik népszerű kis parkja a Ledinán lévő Napsugár Játszókert. Ahhoz, hogy ez még hosszú ideig így maradhasson, felújításokat és fejlesztéseket kell végrehajtani, az eszközök egy része megérett a cserére.

A Napsugár Játszókert Alapítvány kuratóriumi elnöke, Tihanyi Imréné lapunk munkatársának elmondta, pályázaton egyelőre nem jártak sikerrel, ezért inkább gyűjtést indítottak.

– A huszonhat éve működő játszókert eszközei mostanra elhasználódtak, a park teljes felújítása, fejlesztése szükséges. Körülbelül öt-hatmillió forintból végezhető el a munka, az összegből a kapu és a kerítés is megújulna – tudtuk meg Tihanyi Imrénétől.

Érdeklődésünkre elmondta, az új, egyedi játékokat egy szakember készítené természetes anyagok felhasználásával. A tervek között szerepel egy hatszögletű játéksziget felépítmény, hozzá kapcsolódó asztallal és paddal, játékkonyhával, kisbolttal, kötélpályával, csúszdával és fa építőkészlettel.

Szeretnének egy úgynevezett kreatív hangszerszigetet létrehozni bambuszfüggönnyel, kréta rajztáblával. Felszerelnének különböző hintákat, valamint egy hajó homokozót is álmodtak a területre, fedett résszel. Mindezek mellett egy mini autópálya, fából készült teknős, malac, ló és repülőgép, illetve egy kismotorpálya is helyet kapna a játszókertben. Tihanyi Imréné szerint a fejlesztésnek köszönhetően Pécs büszkesége lehetne a kis park.

Az alapítvány adománygyűjtő kampánya a „Hozzuk össze!” címet kapta. Akinek lehetősége van segíteni, a Napsugár Játszókert Alapítvány számlaszámára (50800104-11010546-00000000) utalhatja a támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!