Az erő velük volt

2021.08.03. 14:39

Star Wars Sportkupát tartottak a hétvégén Katádfán

Szombaton rendezték meg a helyi Sportkupa eseményét, ami azonban nem a hagyományos kereteken belül zajlott, hiszen a Csillagok Háborúja állt a középpontjában.

TL

Forrás: D. E.

Az ötletet Darabos Edit a katádfai Közösségi Ház vezetője valósította meg egy nemzetközi Star Wars jelmezes szervezet, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének tagjainak segítségével.

A rendezvényen a jelmezes figurákkal való találkozás mellett számos más, a sorozathoz kapcsolódó élménnyel gazdagodtak a résztvevő gyerekek. Dukovits Krisztián, a magyarországi R2-D2 megépítője beszélt a filmek műhelytitkairól, valamint bemutatta sisakgyűjteményét és a minden darabjában saját kezűleg megépített, élethű R2-D2 robotját is.

Emellett a Közösségi Házban kiállítást lehetett megtekinteni Hinterdorfer Gábor Csillagok Háborúja LEGO gyűjteményéből.

A kicsiket kézműves foglalkozás is várta, amely során Csubakka és R2-D2 tolltartót, álarcokat, fénykardokat lehetett készíteni, majd egy álarcos csoportkép is készült mindenkiről a Légió tagjainak fegyveres őrizete mellett.

Fotó: D. E.

Az ügyességi játékokból álló akadályversenyen többek között a „Menekülés a Halálcsillagról”, az „Erőugrás” vagy épp a „Lávánjárás” elnevezésű állomásokon csillogtathatták meg a résztvevő csoportok tudásukat. Mindeközben az anyukák és a nagymamák folyamatosan kínálták a Jabba-narancsot, az R2-D2-ásványvizet és a Vader-kólát a megfáradt sportolóknak.

Fotó: D. E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!