Videós fenyegetés

2021.09.13. 20:00

A baloldalhoz húzó polgármester, Alpár György egy civilt fenyegetett meg

Nem érdekli a jogszabályi háttér kormányváltás után a regnáló drávaszerdahelyi polgármestert, Alpár Györgyöt, aki egy nyilvános fórumán megjelent civilt fenyegetett meg névtelenül. A polgármester a Gyurcsány Ferenccel szoros szövetséget kötő Jakab Péterrel tartott közterületen fórumot, majd pedig állítólag utólag jelezték neki, hogy kik voltak ott a résztvevők között.

Bóka Máté

Fotó:

Parlamenti képviselőjelölt-jelöltként kampányol Alpár György drávaszerdahelyi polgármester, hiszen jövőre szeretne a Parlamentbe kerülni. Ennek érdekében a Gyurcsány Ferenccel szoros szövetséget kötő Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével együtt tartott fórumot Siklóson, amely után megosztotta gondolatait a közösségi oldalán: a polgármester a jogszabályok megkerüléséről értekezett, miközben megfenyegetett egy civilt, aki szerinte fotókat készített róla, miközben az nem az ő politikai oldalával szimpatizál.

Mindez azért érdekes, mert közszereplők közterületen tartottak nyilvános rendezvényt, amelyen bárki készíthet felvételeket, ráadásul tudomásunk szerint a baloldaliak végig fotózták az egész eseményt, nem kizárt, hogy éppen azért, hogy lejelentsék Gyurcsány Ferencnek, illetve a szűk körének, hogy miként zajlott le a Jakab-féle fórum.

Alpár György a videójában azt mondta, hogy sejtette, lesznek fideszesek, akik kameráznak majd, és utóbb meg is kapták az információkat, hogy konkrétan ki volt az, akinek azt üzente, hogy kormányváltáskor nem fogja érdekelni, hogy miért volt. Majd arról beszélt, hogy neki is fontos az elszámoltatás, és sokat beszélnek ellenzéki pártok arról a jogszabályról, de „személy szerint” ez sem őt, sem Jakab Pétert nem érdekli.

– Majd a jogászok jogászkodnak, minket nem érdekel a jogszabályi háttér – mondta a polgármester.

Bár Alpár a fenyegetésében nem merte megnevezni az illetőket, de vélhetően egy adatgyűjtésnek köszönhetően éppen ő volt az, aki személyes adatokat oszthatott meg az eseményt meghallgató civilekről. Akik – mint megtudtuk – egyébként annyira korrektül vettek részt az eseményen, hogy még Jakab Péterrel is kezet fogtak.

Alpár: Koltai fórumán biodíszletek voltak

Alpár egyébként odaszúrt a szentlőrinci polgármesternek, Koltai Péternek is, aki a szintén Gyurcsány Ferenccel szövetkező MSZP jelöltjeként kampányol. Koltai a 20. Szentlőrinci Lobbiparti napján Szigetváron kampányprogram keretében kávézott a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető budapesti főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel. Alpár erről a találkozóról azt mondta, hogy a kávézóban alig két asztalt töltöttek meg, de azok is leginkább „odalökdösött emberek voltak, hogy legyen meg a biodíszlet”. Az Alpár által emlegetett jogszabályok zárójelbe helyezésére szomorú példa 2006 ősze, amikor is a Gyurcsány-kormány idején még az emberi méltósághoz, a testi épséghez való alapvető emberi jog sem igazán érdekelte a hatalmat, és azonosítószám nélküli rendőrök vertek meg ártatlan civileket. Különben jogszabályok kisebb vagy nagyobb mértékű felfüggesztésére még súlyosabb példa a Rákosi-korszak és az 1919-es Tanácsköztársaság ideje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!