Ügyesen vették az akadályokat

2021.09.17. 19:21

A pécsújhegyiek nyerték meg a Baranya Megyei Polgárőr Járőrversenyt

A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége idén is megszervezte a Baranya Megyei Polgárőr Járőrversenyt, melyre tizennegyedik alkalommal került sor.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zóka B.

A Baranya megyei polgárőrcsapatok ezúttal Vokányban, a focipályán mérték össze szakmai tudásukat és rátermettségüket. Szombaton reggel Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke, és Mester Mihályné vokányi polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban érkeztek a programra polgárőrök. Mint mondta, egy település sokkal biztonságosabban érzi magát, ha működik benne egy polgárőr egyesület, majd mindenkinek jó versenyzést és jó szórakozást kívánt.

A versenyre tíz csoport jelent meg, akiknek kilenc állomáson életszerű feladatokat kellett megoldaniuk. A szimulációs gyakorlatokat, és egy-egy alkalommal elméleti feladatokat többek között a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya, a Baranya Megyei Katasztrófavédelem szakemberei, a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, Honvédség, a Nemzeti Adó és Vámhivatal szakemberei, a Speciális Mentők, illetve a Közterület-felügyelet munkatársai készítették elő.

Az állomásokat adó szervezetek kiemelték, hogy a csapatok ügyesen vették az akadályokat és jól meg tudták oldani a feladatokat. A legfontosabb azonban az, hogy a megszerzett ismereteket tovább mélyítsék, gyakoroljanak és tanuljanak, hogy a való élet egyre erősödő kihívásainak jól meg tudjanak felelni. A különböző szervezetek az egy-egy állomáson végrehajtott kiemelkedő teljesítményéért különdíjakat ajánlottak fel.

A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége megköszönte a helyet adó Vokány község vezetésének a helyszín biztosítását, és a támogatást, emellett Bátorfiné Rikk Erikának a Vokányi Polgárőr Egyesület elnökének, és a Vokányi Polgárőr Egyesületnek a rendezvény szervezését, valamint a Kiskassai Polgárőr Egyesület segítségét és közreműködését. A nagy sikerű XIV. Baranya Megyei Polgárőr Járőrversenyt végül a Pécsújhegyi Polgárőr Egyesület nyerte, a kozármislenyi és a szentlőrinci polgárőrcsapat előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!