hitélet

2021.09.24. 16:32

Elvált szülők gyerekeiért imádkoznak a zarándokok

Zarándoklatot és szentmisét szervez az Emmánuel Közösség.

Wald Kata

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Isten gyógyítani tudja gyerekeinket, akiket a válásunk megsebzett – olvasható a felhívás az Emmánuel Közösség által szervezett bátai zarándoklatra. Azokat a szülőket várják a szeptember 25-i, azaz a most szombati eseményre, akiknek a gyerekei, unokái megsebződhettek szüleik válása miatt, vagy pedig azért, mert nem együtt élő szülők mellett válnak, illetve váltak felnőtté.

Az Emmánuel Közösség felhívása szerint gyaloglás közben név szerint imádkoznak majd mindegyik gyerekért, és a szentmisét is értük ajánlják fel. Minden érintett szülőt várnak a mintegy öt kilométeres zarándoklatra, akár kicsi, akár nagyobbacska, akár már felnőtt a gyermeke. Akinek a gyaloglás megerőltető, részt vehet az imádkozásban a kegy­templomból, élő kapcsolatban az úton levőkkel. A szentmise a bátai Szent Vér-kegytemplomban 14 órakor veszi kezdetét, a szertartást Kürtösi Krisztián plébános mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!