nem lehet semmit tenni?!

2021.09.24. 07:00

Ideje hozzászokni: a közlekedési vállalat buszai sűrűn késnek

Selyemzsinórt küldhettek a szocialisták a Tüke Busz vezérigazgatójának, amiért Bánkuti István nem titkolta el a pécsi városvezetés felelősségét a vállalatnál fizetett bérek ügyében. Közben a buszok a tanév kezdete óta folyton késnek.

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

– Az említett esetek mind reggel hét és nyolc óra között történtek, mióta elindult a tanév. Erre a városvezetés gyors megoldást nem tud kínálni – nyilatkozta lapunknak Bánkuti István, a Tüke Busz vezérigazgatója azzal kapcsolatban, hogy egy olvasónk szerkesztőségünknek küldött levelében arra panaszkodott, hogy gyakran nem ér be időben a munkahelyére a városi buszok késései miatt.

Drága lenne a villamos

Az persze a levélből is kiderül, hogy olvasónk az iskolák elindulása óta tapasztalja a problémát, és az írás szerzője szerint bizonyára az is közrejátszik a késésben, hogy hatalmas dugók szoktak kialakulni. Miben segíthetne az önkormányzat? Bánkúti István szerint a városvezetésnek csak olyan hosszú távon megvalósítható megoldásban érdemes gondolkodnia, mint a kötöttpályás közösségi közlekedés (villamos, tram-train) hálózatának kiépítése Pécsett, de a vezérigazgató szerint ez a forgatókönyv nem valószínű, hiszen túl drága lenne megvalósítani.

Mi a baj a buszsávval?

Gyors megoldás lehetne a buszsávok kialakítása – vetettük fel, de Bánkuti erre azt válaszolta, hogy Pécsett nincsenek ehhez elég széles utak. – Mindenkinek azt javaslom, hogy aki tudja nélkülözni az autóját, járjon inkább busszal, ebben az esetben dugók sem alakulnának ki – hangoztatta.

A vezérigazgató ezenkívül egy másik javaslattal is előállt: az iskoláknak nem egyszerre kellene elkezdeniük a tanítást, így a hozzájuk vezető útvonalak nem dugulnának be.

Mint azt több szülő is jelezte szerkesztőségünkben, Pécsett már most is vannak olyan oktatási intézmények, ahol a megszokott nyolc órához képest kicsivel előbb, vagy később kezdődik az oktatás.

Figyelmeztető lövés

Érdekesség, hogy a panaszos levelet az egyik szocialistákhoz köthető pécsi portál is lehozta, ahol korábban jelentek meg a helyi MSZP szivárványkoalíción belüli ellenségeit revolverező cikkek, ezért jó okunk van feltételezni, hogy az internetes oldal nem hátsó szándék nélkül jelentette meg a buszok késéséről szóló írást. Az online lap még arra is felszólította olvasóit, küldjenek további leveleket a témában. Ismert, Bánkuti István nemrég lapunknak nyilatkozva egyértelművé tette, hogy a vállalat által kínált juttatások mértékét meghatározza, hogy a cég bevételeinek fele a várostól érkezik.

A vezérigazgató nem akar politikával foglalkozni

Ezt a baloldali városvezető koalícióban többen rossz néven vehették. Kérdésünkre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy a baloldali városvezetést uraló szocialisták emiatt figyelmeztető lövést adtak le számára, a vezérigazgató annyit válaszolt, nem akar politikával foglalkozni.

Emlékezetes, a közelmúltban az említett portál Bognár Szilvia akkori alpolgármesterbe, valamint a pécsi Momentumba is beleszállt. Célpontjaik „bűne” egyaránt az lehetett, hogy konfliktust vállaltak Péterffy Attila polgármesterrel. Köztudott, a pécsi városvezető koalícióból azóta Bognár Szilvia, valamint a momentumos képviselők is kikerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!