Alpár-féle fenyegetés

2021.09.15. 20:00

Lehülyézte kritikusait kommentjében Alpár György

A Gyurcsány Ferenccel szoros szövetséget kötött Jobbik parlamenti képviselőjelöltje, Alpár György azt követően, hogy egy siklósi civilt támadott meg, lapunk munkatársával szemben egzisztenciális fenyegetéssel próbálkozott, hogy kormányváltás után elveszíti állását. A drávaszerdahelyi politikus egy másik videóban az őt kommentekben kritizálókat egyszerűen lehülyézte.

Munkatársunktól

Fotó: L. L.

Újabb zavaros videóval jelentkezett az a polgármester, Alpár György, aki korábban azért üzent fenyegetően egy siklósi civilnek, mert „fideszesként” készített felvételeket egy nyilvános fórumon, amit a Gyurcsány Ferenccel szövetkező Jakab Péterrel tartott baloldali parlamenti képviselőjelöltnek. Miután a Dunántúli Napló megírta a történteket, lapunk munkatársának személyeskedő, sértegető hangnemben üzent, azzal fenyegetve meg őt, hogy kormányváltás után elveszíti a munkáját, de egy gyorsétteremben várják majd.

Alpár azzal érvel, hogy tizenöt éve polgármester és eddig rengeteg pozitív hír jelent meg róla, „most viszont először negatív színben” írtak róla – vagyis ezt a kritikát nem tudta elviselni. Az elvileg a Parlamentbe – tehát a törvényalkotás házába – készülő politikus az újabb videójában mindenesetre ismét leszögezi, hogy kormányváltás után őt nem fogják érdekelni a jogszabályok.

Az Alpár-féle fenyegetést az egyik LMP-s baranyai lap „intelligensnek” is tartotta, miközben egy másik, magát „függetlennek” nevező portál is megtámadta a Dunántúli Napló munkatársát, mert történelmi párhuzamokat említett meg a jogszabályok felfüggesztésének korábbi korszakairól.

Mint köztudott, az LMP is támogatja Alpárt és az LMP-s frakcióvezető, a pécsi Keresztes László Lóránt is szoros szövetségre lépett Gyurcsány Ferenccel. A „független” portál kapcsán pedig megjegyezendő, hogy a baloldali „csúcspolitikusok” néhány nappal ezelőtt Pécsen megtartott fórumára a baloldalhoz hű propagandista mellett csak őt engedték be mindenféle probléma nélkül, miközben más helyi sajtóval szemben még a testükkel is védték a bejáratot a politikai aktivisták.

A cenzúrázásról is értekezik a politikus

Alpár egy másik felvételen a cenzúrázásról is értekezik, miközben – szó szerint – „lehülyézi” azokat, akik kritikát fogalmaznak meg vele szemben. „Vannak a negatív kommentelők, akiknek ez a boldogságuk, más nekik nem jutott, és fel vannak háborodva, amikor le vannak törölve. A saját oldalamon pedig hadd engedjem meg, hogy a hülyéket kitiltsam”. Egyébként egy roma és települési önkormányzati képviselővel is így tett, aki a kommentjében a Fidesz bukását kívánva azt is megjegyezte: „Isten óvja Baranyát tőled!”

Szemfényvesztés a teljesítménye

Azt követően, hogy a baloldali fordulatot vett Jobbik elnöke bejelentette, nem a párt helyi választókerületi elnökét, Kárpáti Zoltánt indítják a körzetben, hanem inkább Alpár Györgyöt, Kárpáti lemondott tisztségéről, majd ezt követően ki is lépett a pártból. Kárpáti a döntése kapcsán úgy fogalmazott, hogy Alpár eddigi polgármesteri teljesítménye „csupán szemfényvesztés” és „nem mindegy, hogy valaki híresnek mondja magát, vagy hírhedtnek, erre oda kellene figyelnie mindenkinek”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!