szállt a dal

2021.09.02. 10:48

Nem csak komoly művek hangzottak el a siklósi fesztiválon

Hét kórus és két szólista részvételével rendezték meg szombaton a II. Tenkes Kórusfesztivált a Tenkes Vegyeskari Egyesület és a Pécs-Baranyai Kórus- és Zenekari Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap és a siklósi önkormányzat támogatásával.

Zs. K.

Forrás: Facebook

Eredetileg a siklósi várudvar lett volna a rendezvény helyszíne, de az esős idő miatt az Örsi Ferenc Művelődési Központban tartották a programot. Teltházas közönség előtt léptek fel a Kaposvárról, Pécsről, Szigetvárról, Budapestről, Bajáról érkező kórusok a házigazda Siklósi Tenkes Vegyeskar mellett.

A rendezvényt Riegl Gábor, Siklós polgármestere, valamint Kertész Attila, a Pécs-Baranyai Kórus- és Zenekari Szövetség alelnöke nyitotta meg.

Kunváriné Okos Ilona, a Tenkes Vegyeskar karnagya elmondta, a rendezvénnyel az a céljuk, hogy minden évben új kórusokat mutathassanak be, a résztvevők örömmel jöjjenek a Tenkes Kórusfesztiválra. Vidám, jó hangulatú műsort terveztek, tehát nem csak komoly művek hangoztak el, hanem a közönségnek jobban tetsző dalok is megszólaltak.

Nagy sikert aratott Tillai Aurél Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas pécsi zeneszerző Cantate Domino című műve, melyet ő maga vezényelt a program végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!