programajánló

2021.09.10. 14:46

Retró szüreti fesztivál, és búcsú is vár mindenkit a hétvégén

A jó időben sem kell otthon maradnunk a hétvégén. Amellett hogy a nagyobb városaink is számos programlehetőséget kínálnak, a kisebb települések is tartogatnak ígéretes rendezvényeket.

TL

a20190904_szüreti termésbemutató az egyetem szõlészeti és borszászati inézetének szentmiklósi telepén, Jakab Gábor intézetvezetõ vezetésével_pécs_LL_DN

Fotó: Laufer László

Csütörtökön megnyitott Zvolszky Zita 'Zvolszky 60 karanténképe' című kiállítása Siklóson, a könyvtárban. A tárlat nyitvatartási időben látogatható egészen szeptember végéig. Szintén most a hétvégén rendezik meg a Szüreti Gördülő Dűlők elnevezésű élménybiciklizést is a Siklósi- valamint a Villányi-borvidéken.

Óbányán most hétvégén rendezik meg a már hagyománynak mondható Üveges hétvégét. Mindkét nap betekinthetünk az üvegfúvás rejtelmeibe az üvegművészek segítségével a Faluház udvarán.

Orfűn szombaton este hat órakor tartják a X. Orfűi őszi tárlat megnyitóját a Faluház galériában. A kiállítás október 7-ig lesz megtekinthető.

Retró szüreti fesztivált tartanak holnap Mánfán. A program délelőtt 10 órakor kezdődik a Kidobolással. A felvonulás délután három órakor veszi kezdetét, míg a szüreti bál este 8 órakor.

Szintén szüreti mulatságot tartanak Rádfalván, a Kultúrház udvarán. Lesz főzőverseny, tűzoltó bemutató és pónilovaglás is. Fellép többek között az Eurodance tánccsoport valamint Stubendek Katalin és Kállai Gergely. Este 8-tól pedig bál veszi kezdetét.

Búcsúval egybekötött falunapot tartanak Bükkösdön vasárnap. A programok reggel fél 10-től, a szentmisével kezdődnek. Az egész napos rendezvényen légvárral, trambulinnal várják a gyerekeket. A fellépők között szerepel Szabó Ádám valamint Bátor Zoltán is, aki motorosbemutatóval készül.

Háromnapos búcsút tartanak Magyarhertelenden, ahol péntek este bállal kezdődik a program. Szombaton családi játékversenyekkel készülnek egész délután. Vasárnap számos programmal várnak mindenkit, egy órakor koszorúzást tartanak a II. világháborús hősök emlékére, 16 óra 20-kor pedig sor kerül az Óvoda-bölcsőde fejlesztés átadó ünnepségére is. A sztárvendég Polgár Peti és a Groovehouse lesz. Este pedig tűzijátékkal zárják a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!