Táncra fel!

2021.09.15. 15:37

Tánc segítségével őriznék meg a helyiek egészségét

Táncra fel! címmel indult tanfolyam a Városi Művelődési Házban.

M. R.

Forrás: Portrait maffia

A foglalkozásokat Batári Nikolett, a helyi Egészségfejlesztési Iroda munkatársa és a PTE Táncegyüttes tagja tartja, aki a tervek szerint egészen különböző táncokkal ismerteti meg az érdeklődőket. A középkorúak az elsődlegesen célzott korcsoport, de fiatalabbak is jelentkezhetnek.

Az első összejövetel szeptember 7-én zajlott, ahol szép számban gyűltek össze jelentkezők. A foglalkozást minden hét keddjén tartják fél ötkor, a standard, latin és divattáncok alapjaival ismerkedhetnek meg a táncos kedvűek. A programot megelőzően közvélemény-kutatást tartottak, ahol e műfajok bizonyultak a legnépszerűbbnek.

A cél többek között a mozgás és annak egészségre gyakorolt jótékony hatásainak népszerűsítése is. Közkedvelt retró slágerek mellett kortárs könnyűzenei darabok is előkerülnek a próbák során. Az egészségfejlesztő táncinstruktor elmondta, fontosnak tartják a tánc élményét minden korosztály számára elérhetővé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!