társadalmi felzárkóztatás

2021.09.10. 18:49

Véménden ülésezett a Nemzeti Roma Platform

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökének részvételével ülésezett csütörtökön Véménden a Magyar Nemzeti Roma Platform.

V. S.

Forrás: Dr. Őri László Facebook oldala

Őri László hangsúlyozta, Baranyában kiemelten fontos a társadalmi felzárkóztatás ügye, hiszen a megye az ország egyik legnehezebb helyzetben lévő térségében található.

– A következő időszakban célunk, hogy a kormány támogatásával minél több nehéz helyzetben lévő baranyai számára tudjunk munkalehetőséget biztosítani – mondta a megyei elnök. Kiemelte: „hisszük, hogy a szegénységből a munka és a tanulás jelenti a kivezető utat. Ennek elérésében pedig a mi feladatunk, hogy segítsük a családokat.” A Magyar Nemzeti Roma Platform projektet 2016-ban indította a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkársága.

A projekt célja a felzárkózáspolitika kiterjesztése, a párbeszéd elősegítése különböző szintű területi szereplők (romák, valamint a megyék, járások, települések képviselőinek) bevonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!