jönnek a Szüreti Nyitott Pincék

2021.09.08. 09:04

Zenés programok gazdagítják a palkonyai borkóstolást

Jövő hétvégén, szeptember 17–18-án rendezik meg az idei Szüreti Nyitott Pincéket Palkonyán, melyen a gasztrofalu 10 pincészete és több étterme várja tárt kapukkal a borkedvelőket.

Zs. K.

Pécs Laufer László Hungary SZA Palkonyai pincék "Az idén 18. alkalommal várták az érdeklodoket a muemléki pincesor borosgazdái. A pünkösdvasárnapi rendezvényt színes kulturális programok is kísérték, helyi és környékbeli fellépok részvételével." pünkösd ünnep bor pince pincesor vendég pohár jókedv baráti társaság látogató DN20120528

Fotó: Laufer László

Az idei esztendőben egy nulladik nappal bővül a rendezvény: a pénteki napon ugyanis a Slow Living Mozgalom tagjaival összefogásban kulináris kalandokkal készülnek a szervezők. Szombaton déltől Énekes Kamarakoncert kezdődik a Szent Erzsébet-templomban, 13 órakor a Mároki Német Néptánc Egyesület lép fel a Malom parkban, ahol ezután 14 órától a Harkány Big Band zenél a közönségnek, 16 órától a Bohemian Brass Band, 18 órától a Magashegyi Underground játszik a látogatóknak, 20 órától pedig Dj. TOM-I felel a jó hangulatért. Ezen kívül a Haraszti Birtokon 14 órától DJ Crew, a Trifla Birtokon 16 órától pedig a Kubalibre szolgáltatja a zenét.

A rendezvény leglátványosabb programja szombaton 15 órakor kezdődik, ekkor indul a falu Pécs felőli oldaláról Pilgermajer Zoltán zenés kíséretével a traktoros felvonulás és a Tenkes Lovas Sport Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület közreműködésével a lovas felvonulás.

A zenés-táncos programok ingyenesek, de a korábbi évekhez hasonlóan a kóstolójegy megvásárlásával a rendezvény és a falu kulturális eseményeit támogatják a résztvevők. A kóstolójegyért egy Palkonya logós üvegpohár és 10 kóstolójegy jár, melyet a kijelölt pincészeteknél válthatnak be a látogatók.

A Malom parkba szervezett zenés-táncos programokon védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, a pincék, vendéglátóhelyek és a történelmi pincesor védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!