Kortalan a tudomány

2021.10.19. 17:30

A kultúra és az egészség kerül központba idén is a fesztiválon

Idén is megrendezik a Kortalan Tudomány és Művészet Konferenciát és Fesztivált, melynek elsődleges célja a pécsi egyetem kultúrájának és kutatásainak elismerése, valamint interaktív együttműködések létrehozása az egyetem körein belül és kívül egyaránt.

Móga Richárd

20210924 Nyíregyháza Kutatók éjszakája Színes programokkal, több tucat tudományos előadással és laborlátogatási lehetőségekkel várták pénteken az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetemen a „Kutatók éjszakájára” Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország Képen: Sipos Attila vezetésével az elektronmikroszkóp laborban

Fotó: Sipeki Péter

A PTE Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Egészségtudományi Karral, a Művészeti Karral és a PTE 3D Központtal karöltve október 18–23. között megrendezi a nívós rendezvénysorozatot, melynek tematikája idén is a kultúra és az egészség.

Tavaly ugyan kizárólag online programkínálattal álltak elő a szervezők, azonban idén több helyszínen is zajlanak majd előadások, köztük a PTE Egészségtudományi Karán, vagy éppen a Püspöki Magtár Látogatóközpontban, viszont számos olyan konferencia is lesz, melyek az elmúlt évhez hasonlóan online formában követhetőek.

Tegnap délelőtt az angol nyelvű Health Humanities nyitókonferencián az orvostudomány olyan ágába nyertünk betekintést, mely több diszciplínát – filozófia, társadalomtudományok, vallás és művészet – ötvözve segíti az orvostudományok jobb alkalmazhatóságát, és fejleszti a jövő orvosainak magas színvonalú oktatását. Emellett egész napos előadás volt a PTE Művészeti Karán, valamint a bioetika is középpontba került a Transzdiszciplináris Kutatások Intézete You­tube-csatornáján.

A wasabit is megkóstolhatjuk

Ma 17–19 óra között a PTE ETK „D” épületének tankonyhájában Hiába főzöl minden nap, olykor mégis túlfő a rizs címmel főzéssel és kóstolással egybekötött „ismerkedési kísérletet” rendeznek a japán gasztronómiával – terítéken lesz a wasabi, a mochi és más különlegességek. A programokkal a Kortalan Tudomány és Művészet Konferencia és Fesztivál nem titkolt célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem őszi programkínálatának központi fesztiváljává erősödjön a jövőben, valamint egyre bővülve mutassa be a tudományos kutatások színességét, valamint a művészetekkel való összekapcsolódását az egyetem teljes spektrumát bevonva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!