Hurrá!

2021.10.22. 15:38

A pécsi lett a legzöldebb magyar egyetem

A Pécsi Tudományegyetem stratégiai célkitűzései között évek óta kiemelt helyet foglal el a klímavédelem.

bama.hu (forrás: PTE)

Fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Ennek immár objektív eredménye is van, ugyanis a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló legfrissebb ranglistán az előkelő 59. helyre került a PTE a regisztrált 84 ország 912 egyeteme között, amivel a pécsi egyetem lett a „legzöldebb magyar egyetem”. „Magyarország első egyeteme” azonban ezzel az eredménnyel sem elégszik meg, amelynek bizonyítéka éppen a pénteken kötött megállapodás.

Ahogy az a pénteki eseményen elhangzott, az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaság MVM és a PTE együttműködése már hosszú évekre nyúlik vissza, ugyanakkor ez a megállapodás új szintre emeli a közös tevékenységet, stratégiát. A most aláírt dokumentum kitér az oktatásra, a szakemberképzésre, a továbbképzésekre, valamint a tudományos kutatásra és fejlesztésre egyaránt. Az együttműködésből a PTE hallgatói is profitálhatnak, ugyanis az MVM szakmailag támogatja az utánpótlás biztosítás szempontjából számára kiemelten fontos tanszékek és laborok munkáját, és a tevékenységi profiljába illeszkedő képzési programokat, valamint szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít a tanulók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!