Áldatlan állapotok

2021.10.18. 20:00

Kertvárosban már civilek nyomoznak a drogosok után

Kertvárosból folyamatosan érkeznek lapunkhoz is az olvasói jelzések a drogosokkal kapcsolatban. Egy helyi civil már saját nyomozásba is kezdett, mert megelégelte az áldatlan állapotokat.

Bóka Máté

210404_Budapest Kábítószer_drog_illusztráció fotó: Ványi Ákos Árpad, (VAA) City Magazin

Forrás: MW

Fotó: Ványi Ákos

A Csontváry utca környékén nemcsak a jótékony félhomályban, sötétedés után, hanem fényes nappal is drogosok foglalják el a padokat, vagy épp részeg hajléktalanok szólítják le a buszra várakozókat, szinte hetente történnek kisebb-nagyobb balhék, verekedések, hangos veszekedések – írta a Dunántúli Napló fél évvel ezelőtt. Nyáron pedig már arról számoltunk be, hogy olvasónk tapasztalatai szerint a Berek sétányon egyre több lett a hajléktalan és a Diana téri kocsma előtt italozók gyakran hangoskodnak, és drogosokat is nem egyszer látott.

Mint egy szappanopera, de ez a valóság

Most ősszel pedig újabb felvonás következett: ilyen előzmények után ugyanis még a legutóbbi közmeghallgatáson is szóba került a téma.

– Kertvárosban elkezdődött a gettósodás, tarthatatlan ez a közbiztonsági helyzet. A Csontváry utca, a Szabó Ervin tér, a Varsány utca, a Krisztina tér környékén megjelentek a belvárosból kiszorult elemek, hajléktalanok, bűnözők. Húsz-harminc éves, kábítószer hatása alatt lévő emberekből álló 15-20 fős társaságról van szó. A lakosságot nem terrorizálják, de látszik, hogy drogterjesztéssel foglalkoznak. Az idősek pedig sötétedés után nem mernek az utcára menni – mondta egy baloldali szimpatizáns.

A kertvárosi lakos egy hetet arra is szánt, hogy kövesse őket – bár ez nem az ő feladata – és azt állapította meg, hogy itt komoly kábítószerterjesztés zajlik. Nagyon szigorú rendcsinálásra lenne szükség – fogalmazott, amire a városvezetés részéről az hangzott el az egyébként sorozatos panaszok ellenére, hogy szerintük 2019 októbere óta javult a helyzet, de ismét oda kell figyelni erre a kérdésre, jelezni fogják a közbiztonsági tanácson keresztül a problémákat.

Mellár Tamás meg se hallgatta őket

A Dunántúli Napló egyik, az Uitz Béla utcában lakó olvasója arra is panaszkodott, a házuk mögötti játszótéren késő este jönnek az alkoholisták, részeg emberek, akik az éjjel-nappali dohányboltban, és az itteni élelmiszerboltban vesznek alkoholt, valamint drogot is árulnak a környéken. Olvasónk szerint a problémákat jelezték Mellár Tamásnak, az MSZP-P frakciószövetség tagjának, parlamenti képviselőnek, de hiába kaptak időpontot tőle, a képviselő nem jelent meg, hanem küldött maga helyett egy fiatalembert, aki nem nagyon tudott mit kezdeni a problémákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!