elő a korcsolyákkal!

2021.10.09. 18:27

Műjégpálya bérlésére pályázik Kozármisleny

Megtárgyalta a mislenyi közgyűlés azt a pályázati lehetőséget, ami pár nappal ezelőtt jelent meg az Aktív Magyarország Programon belül.

Zs. J.

Debrecen, 2017. december 26. A Debreceni Nagyerdei Stadion keleti kapujánál megnyílt az ötvenszer húsz méteres korcsolyapálya. Az 1000 négyzetméteres mûjeget 2018 január végéig használhatják a kikapcsolódni vágyó családok, gyerekek és felnõttek. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A korábbi futókörök, gör- és bringaparkok mellett már műjégpálya-vásárlásra és -bérlésre is lehet pályázni, egy kritérium van, ötvenszázalékos önrész szükségeltetik hozzá.

A képviselők egyhangúlag elfogadták, hogy benyújtják pályázatukat a műjégpályára. A helyszín a Művelődési Ház előtti aszfaltos kosaraspálya lenne, melyen idén decembertől februárig működhetne a telepített műjégpálya. Az önkormányzat bérelné a pályát, és így fel tudná mérni, milyen igény van rá. Hasonló működött korábban a pécsi Zsolnay Negyedben is.

Több magyar városban is épülhet műjégpálya

A pályázat célja, hogy a tél beköszöntével minél több településen legyen lehetőség szabadtéri aktív sportolási lehetőségre. A támogatás összege műjégpálya vásárlása esetén maximum 25 millió forint, bérlés esetén pedig maximum 5 millió forint lehet. A programra 150 millió forint áll rendelkezésre, melyre október 8-ig pályázhattak a települések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!