Együttműködés

2021.10.21. 16:47

Szabadalom előtt áll a korszerű testszkenner

Mindig is kulcsfontosságúak voltak a hazai szellemi tőke által létrehozott innovációk, eredmények és termékek, így ezen az irányelvek mentén a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara kinyilvánította együttműködési szándékát.

Móga R.

Forrás: PTE

Ezzel az elsődleges céljuk az, hogy a részvevők kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben.

Ennek a közös együttműködésnek köszönhetően elindulhatnak a közös fióktelepükön az innovatív egészségügyi és sporttudományi fejlesztések. A közös fejlesztés már tart egy ideje a két intézmény között egy Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, melynek az eredménye többek között a szabadalmaztatási eljárás előtt álló háromdimenziós testszkenner.

Az új eszközzel a gyermekek helyes testtartását sugárterhelés nélküli képalkotó eljárással lehetséges mérni és elemezni. Mint a tegnapi sajtótájékoztatón kiderült, a létrejött háromdimenziós kép minden irányban forgatható, nagyítható, így a szakemberek számára rendkívül jó alapot nyújt a helyes eredmények, és szükség esetén a megfelelő rehabilitáció, kezelési mód meghatározásához.

A fejlesztés képes lemodellezni a gerinc strukturális elváltozásait is. Az újítás így is éppen elég korszerű, de a szakemberek már a testszkennerhez kapcsolódó mobilalkalmazáson dolgoznak, melynek köszönhetően az igénybe vevő az adott állapotára javasolt mozgásprogramot kaphat kézhez. Ennek köszönhetően a 3D-s nyomtató segítségével a testszkenneres leképezés után akár saját maga kicsinyített mását is a kezében tarthatja a vizsgált személy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!