Közösségi művelődés

2021.10.20. 18:18

Szakköröket szerveznek Kékesd lakóinak

A Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából szakkörök indulhatnak a településen, amelyhez egy teljes évre elegendő alapanyagot biztosítanak, ezzel is támogatva a közösség fejlődését.

Cz. V.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A község lakói a következő szakkörök közül választhatnak: nemezelés, vesszőfonás, csipkeverés, hímzés, mézeskalácssütés. Minden szakkör indításához legkevesebb 5 jelentkezőre van szükség. Első körben csak felmérik a szervezők, hogy melyik foglalkozásra mekkora az érdeklődés, de amint összegyűlik a megfelelő létszám, a szakkörök indíthatóak lesznek már novembertől.

A Nemzeti Művelődési Intézet a megyei igazgatóságokon keresztül támogatja a településeken, járásokban folyó szakmai munkát, ezzel is hozzájárulva a közösségi művelődésben részt vevők életminőségének javításához, a települések kulturális, társadalmi és gazdasági lehetőségeinek javításához.

Ezen túlmenően koordinálja az intézet a megyei hungarikumklubok és értéktárak létrehozását és működtetését, segítséget nyújtanak a pályázatok megírásához és kapcsolatot tartanak a közművelődési intézményekkel, valamint a civil szervezetekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!