Segítik a tanulókat

2021.10.16. 10:19

Több támogatás jut a diákok számára Mohácson

Az elmúlt két évtized alatt több ezer mohácsi diákot részesített anyagi támogatásban a város azok közül, akik a tanulmányaikat egyetemen, vagy főiskolán folytatják.

Berta Mária (forrás: Mohácsi Újság.hu)

20210920 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló A Spanyol Királyság oktatási küldöttsége, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban.

Fotó: KISS ANNAMARIE

A Bursa Hungarica ösztöndíjra pályázók az igényüket november 5-ig jelenthetik be az önkormányzatnál – olvasható a Mohácsi Újság.hu hírportálon.

A családok jövedelmi helyzete ismeretében a népjóléti osztály munkatársai javaslata alapján ítélik majd oda öt, illetve tíz hónapra a támogatást. A szociális ösztöndíj legkevesebb havi 4000 forint, a fölső határ pedig személyenként 7000 forint, amit a várostól kapottal azonos összeggel egészít ki az állam. Eddig évente átlag 200 diák részére adott évben több mint ötmillió forintot fordított a város ilyen célra, míg az újabb támogatás összegéről a beérkező igények ismeretében a novemberi képviselő-testületi ülésen határoznak.

Már igényelhető a szociális célú tűzifa vásárlásához a támogatás is. A kérelmeket a Mohácsi Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál lehet benyújtani. A jövedelemigazolások alapján a jogosultságot a városháza népjóléti osztálya és családsegítő szolgálat munkatársai közösen bírálják el és háztartásonként maximum 25 ezer forintot ítélnek oda. A támogatásra biztosan számíthatnak a rendkívüli élethelyzetbe került családok, a kiskorú gyermeket nevelő, az idős és a beteg kérelmezők.

Tekintettel arra, hogy Mohács már 2011 óta nem jogosult központi forrásból pályázni szociális célú tűzifa vásárlására, ilyen célra azóta is évente átlag 10 milliót a helyi költségvetésében biztosított a város, s idén is ekkora keretösszeg áll rendelkezésre. Egyúttal arról is döntött a képviselő-testület, hogy amennyiben ez az összeg nem lesz elegendő, a pótigénylésről a soron következő ülésen határoznak. Berta Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!