Bor-Barangoló

2021.10.04. 16:19

Újratölthették az üres poharaikat Mecseknádasdon

Bor-Barangolóra invitálta Mecseknádasd a bor kedvelőit idén már harmadik alkalommal.

Cz. V.

Fotó: L. V.

– Még 2019-ben álmodtuk meg a Pécs-Mecseki Borút Egyesülettel, a Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesületével és Mecseknádasd Önkormányzatával közösen. A cél az volt, hogy gazdagítsuk egy újabb borturisztikai eseménnyel a falu rendezvénynaptárát. – mondta Pintér Réka turisztikai és kulturális referens.

A Bor-Barangoló során az odalátogató turisták, érdeklődők, nemcsak jó pár pohár borral ismerkedhettek meg, hanem egy kicsit el is veszhettek Mecseknádasd utcái és pincéi között. Négy nyitott pincesoron, 13 nyitott pincében lehetett alkoholt fogyasztani, és megkóstolni a híres, helyi schiller bort. Egy pincében pedig csak alkoholmentes italokkal, szörpökkel, rétesekkel várták a látogatókat.

A karszalag megvásárlásával mindenki kapott ajándékba egy gravírozott borospoharat, amit összesen 39-szer tölthettek újra. Ugyan a környékre leginkább a fehérbor jellemző, ennek ellenére a gazdák készültek rozé és vörösborral is. A helyi borászok szakmai idegenvezetést is biztosítottak. Az eseményre több száz látogató érkezett, akiknek nemcsak a bor okozta a jókedvüket, hanem a napsütéses, jó idő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!