Postabontás

2021.11.19. 14:40

A liftben is kellene maszkot húzni

A társasházak hozhatnak vajon olyan előírást, hogy a liftben kötelező a maszkhasználat – tette fel a kérdést olvasónk.

bama.hu

20201015 Budapest, Bár a törvény nem teszi kötelezővé a maszkviselést a lépcsőházakban és a liftekben, több gondnok és közös képviselő plakáton szólítja fel erre a lakókat. Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Zimány Tamás

Fotó: Máté Krisztián

Egy tízemeletes társasházban lakom. Szeretnék tanácsot kérni, hátha vannak olvasók, akik tudják, hogy vajon hogyan lehetne rávenni a házban lakókat, vagy a hozzájuk érkezőket, hogy a liftben viseljenek maszkot.

Nem értem, hogy ez miért nem egyértelmű mindenki számára.

A járvány negyedik hulláma tombol, a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön kötelező. Tudom, a lift nem tartozik ebbe a kategóriába, viszont a felvonóra is igaz, hogy ha többen szállnak be, akkor a másfél méteres távolságot lehetetlen tartani. Én kizárólag maszkban szállok be a liftbe, és volt már, hogy a mellém érkezőket megkértem, takarják el az orrukat és a szájukat. Erre jött a kérdés: „Miért? Ki mondta, hogy ez kötelező?”

Én nem hiszem, hogy ezt bárkinek is mondani kell. Egyszerűen ezt diktálja a józan ész.

Mit tegyek? Várjam meg, amíg egyedül tudom használni a liftet, hogy nagyobb biztonságban érezzem magam? Mert nélkülözni a felvonót nem tudom, a tizedikre naponta fel-le sétálni képtelenség. A társasházak hozhatnak vajon olyan előírást, hogy a liftben kötelező a maszkhasználat? Ha így lenne, akkor szerintem elkerülhetők lennének a konfliktusok. Mert nem hiszem, hogy ez csak nekem okoz problémát.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!