Folytatnák

2021.11.20. 07:00

Kertvárosi közterületeket tett rendbe Kővári János a civilekkel

Az elmúlt időszakban több kertvárosi közterület is megszépült, köszönhetően a civileknek.

Palotás Péter (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Többek közt rendbe tették a leamortizált padokat, asztalokat, felújították a játszótéri eszközöket, valamint levendulákat is ültettek a Testvérvárosok terén és a Polgárszőlő utcában. A civilek munkáját segítette Hári József, a Fidesz önkormányzati képviselője és Kővári János, az ÖPE elnöke.

- A mostani közterület-fejlesztések a Miénk itt a tér elnevezésű pályázat zárásának tekinthetők, amely még az előző városvezetés idején indult – vágott bele Kővári János.

- Szeretnénk a tapasztalatok felhasználásával, a helyben élők kéréseit figyelembe véve egy úgynevezett kertvárosi közterület rehabilitációs programot elindítani. Rá szeretnénk bírni az önkormányzati döntéshozókat, hogy uniós pályázaton szerezzenek forrást a munkálatokra – tette hozzá.

A képviselő úgy látja, erre legkorábban tavasszal nyílik majd lehetőség. Mint azt a nemzeti oldal politikusától megtudtuk, előbb nemcsak azért nem lehetne pályázni, mert nem írták még ki azokat, hanem egyelőre a város fejlesztési stratégiája sem készült el.

Mindenesetre folyamatosan érkeznek a jelzések, Kővári Jánost már legalább tucatnyi konkrét elképzelésekkel keresték meg a kertvárosiak. A képviselő elmondta, a feladata, hogy ezeket a kéréseket összehangolja, egyeztetéseket folytasson, hiszen – egy konkrét esetet hozva – valaki szeretne asztalt és padokat a házak közelébe, más pedig nem.

Jó hír, hogy nemrég Steiner Attila klímavédelmi államtitkárral, Király Nórával, a Zöld Követ Egyesület vezetőjével, a BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársaival és diákokkal közösen több mint húsz darab fát eltettek el az Illyés Gyula iskola körüli terekre. Kővári János célja, hogy a jövőben felgyorsuljon a város zöldítése, ennek érdekében keresik a pályázati lehetőségeket.

Megújul az Árkád melletti tér

A Czinderi utca szomszédságában lévő területen Kővári János és a bevásárlóközpont vezetőségének – három évvel ezelőtti – kezdeményezésére és finanszírozásával sziklakert, játszó- és közösségi tér épül. A napokban a BIOKOM munkatársai elkezdték a földmunkákat. A beruházás költségeihez a politikus 200 ezer forinttal járult hozzá a képviselői keretéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!