Európai Unió Erasmus+

2021.11.10. 16:47

Osztrák tanárok jöhetnének Szederkénybe

A német nemzetiségi önkormányzat a helyi általános iskola és az óvoda együttműködésével pályázott egy, az oktatási intézményeknek rendkívüli lehetőségeket biztosító Európai Unió Erasmus+ program keretében.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: L. L.

Amennyiben a pályázat sikeres lesz, úgy a német önkormányzat egy 7 éves ciklusra szóló akkreditációt szerez, amely lehetőséget nyújtana az oktatási-nevelési intézmények részére külön pályázás nélkül, 7 éven keresztül uniós források lehívására.

Ennek köszönhetően ausztriai diákcsereprogramra, pedagógusok külföldi továbbképzésére, kirándulásokra, illetve külföldi – jellemzően osztrák – tanárok és óvónők meghívására lenne meg a szükséges anyagi háttér. Így akár hosszabb időn keresztül biztosítható lenne az intézményekben a német anyanyelvű pedagógus jelenléte, ami nagyszerű hatással lenne a gyermekek nyelvtanulására.

A szederkényi iskolában az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektettek a hatékony idegennyelv-oktatásra. Az intézmény a stájerországi Feistritz községgel közös projekt keretében alakított ki cserekapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!